Επαναστατική Απόδοση και Τεχνολογία στη Νέα Ford Mustang GTD
Αυτοκίνητο

Επαναστατική Απόδοση και Τεχνολογία στη Νέα Ford Mustang GTD




Η νέα Ford Mustang GTD επαναστατεί στον κόσμο των επιδόσεων, επαναστατώντας τον ορισμό τους. Ο υπερτροφοδοτούμενος V8 κινητήρας με χωρητικότητα 5,2 λίτρων που διαθέτει αποδίδει εντυπωσιακή μέγιστη ισχύ 826 ίππους και ροπή 900 Nm. Αυτές οι εξαιρετικές επιδόσεις σε συνδυασμό με την πρωτοποριακή ενεργή αεροδυναμική του σχεδιασμού, τα carbon φρένα και την πίσω ανάρτηση με ημιενεργά αμορτισέρ, συνιστούν αναπόσπαστα στοιχεία του νέου μοντέλου.

Η Mustang GTD είναι σχεδιασμένη να εκτελεί έναν γύρο στην απαιτητική πίστα του Nürburgring σε λιγότερο από 7 λεπτά, γεγονός που μαρτυρά τις ικανότητές της. Ο κινητήρας διαθέτει πολλές αναβαθμίσεις σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκδόσεις, όπως το σύστημα λαδιού ξηρού κάρτερ που διασφαλίζει τη σωστή λίπανση ακόμα και σε ακραίες συνθήκες οδήγησης.

Αυτό το μοντέλο δεν περιορίζεται μόνο στην ισχύ, αλλά έχει και τεχνολογία αιχμής, όπως το σύστημα DRS (Drag Reduction System), το οποίο ρυθμίζει τη γωνία της πίσω πτέρυγας και ενεργοποιεί τα πτερύγια κάτω από το μπροστινό τμήμα του αυτοκινήτου. Αυτή η καινοτομία επιτρέπει τη σωστή ισορροπία μεταξύ ροής αέρα και κάθετης δύναμης, βελτιώνοντας την τελική ταχύτητα των 325 χλμ/ώρα και την πρόσφυση ανάλογα με τις συνθήκες.

Πηγή: news.gr