Αγωνία και ελπίδα για τη ζωή της 13χρονης μετά από σοβαρό τροχαίο ατύχημα
Ελλάδα

Αγωνία και ελπίδα για τη ζωή της 13χρονης μετά από σοβαρό τροχαίο ατύχημα




Η 13χρονη από το Θερμό Αιτωλοκαρνανίας, που παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα στην επαρχιακή οδό Αγρινίου–Θέρμου, νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Η ανήλικη είναι διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων και οι ιατροί έχουν καταφέρει να σταθεροποιήσουν την κατάστασή της.

Σύμφωνα με τους ιατρικούς κύκλους, η 13χρονη είναι πολυτραυματίας, με κακώσεις στα εσωτερικά όργανα της κοιλιάς και σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση, συμπεριλαμβανομένων καταγμάτων στην βάση του κρανίου και στην σπονδυλική στήλη.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου 12 Οκτωβρίου, ορθοπεδικοί και νευροχειρουργοί από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων συγκεντρώθηκαν με τους γιατρούς της ΜΕΘ για να συζητήσουν την κατάσταση της ανήλικης, μια σύσκεψη που ολοκληρώθηκε στις 2:00 τα ξημερώματα. Θετικό στοιχείο είναι ότι, αν και βρίσκεται σε βαθιά καταστολή, η κατάστασή της εμφανίζει σημάδια σταθερότητας.

Πρέπει να περάσουν δύο 24ωρα για να υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρόοδο της υγείας της. Οι γιατροί παραμένουν επιφυλακτικά αισιόδοξοι, ελπίζοντας ότι αν συνεχιστεί αυτή η σταθερή κατάσταση, θα μπορέσουν να προσφέρουν καλύτερες ειδήσεις σχετικά με την πορεία της ανήλικης.

Πηγή: news.gr