Αλλαγές στο Καιρικό Τοπίο με Σταδιακή Πτώση της Θερμοκρασίας
Ελλάδα

Αλλαγές στο Καιρικό Τοπίο με Σταδιακή Πτώση της Θερμοκρασίας




Σύμφωνα με τις τελευταίες μετεωρολογικές αναφορές, τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις, ενώ οι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη, ενισχυόμενοι από τα μέσα της εβδομάδας. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, με μέγιστες τιμές που θα προσεγγίσουν τους 20 βαθμούς Κελσίου προς το τέλος της εβδομάδας.

Για αύριο Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, αναμένονται σχεδόν αίθριες συνθήκες με περιορισμένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 3 με 5 μποφόρ, φτάνοντας τοπικά 6 μποφόρ στο ανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 28 βαθμούς, ανάλογα με την περιοχή.

Αναλυτικά, η πρόγνωση για τις διάφορες περιοχές της χώρας είναι η εξής:

  • Μακεδονία, Θράκη: Σχεδόν αίθριος καιρός, θερμοκρασία από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
  • Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Αίθριος καιρός, θερμοκρασία από 16 έως 28 βαθμούς, με βορειοδυτικούς ανέμους 3 με 4 μποφόρ.
  • Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Παρόμοιες συνθήκες, αλλά υπάρχει πιθανότητα βροχών στην νότια Πελοπόννησο.
  • Κυκλάδες, Κρήτη: Σχεδόν αίθριος καιρός, θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς, με βόρειους ανέμους 4 με 6 μποφόρ.
  • Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα: Αίθριος καιρός, θερμοκρασία από 19 έως 28 βαθμούς.
  • Θεσσαλία: Σχεδόν αίθριος καιρός, θερμοκρασία από 14 έως 27 βαθμούς.
  • Αττική: Σχεδόν αίθριος με θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς.

Για τις ημέρες που ακολουθούν, η πρόγνωση δείχνει ότι την Τρίτη θα διατηρηθούν οι αίθριες συνθήκες, ενώ οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι 3 με 5 μποφόρ και τοπικά έως 6 μποφόρ. Την Τετάρτη, οι βόρειοι άνεμοι θα φθάσουν τα 7 και πιθανώς τοπικά τα 8 μποφόρ, με πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά και βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος.

Την Πέμπτη αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών, και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Την Παρασκευή, θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις, πιθανές τοπικές βροχές στο Ιόνιο, και η θερμοκρασία θα παραμείνει σταθερή.

Πηγή: news.gr