Αλλαγή καιρού με καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας από την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου
Ελλάδα

Αλλαγή καιρού με καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας από την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου




Από το απόγευμα της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου, οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να παρουσιάσουν σημαντική αλλαγή, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Σημειώνεται πτώση της θερμοκρασίας, συνοδευόμενη από βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους. Στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά, οι άνεμοι ενδέχεται να φτάσουν έως και 9 μποφόρ.

Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή, με το θερμόμετρο να υποχωρεί έως και 10 βαθμούς Κελσίου. Κεντρική Μακεδονία, Σποράδες, ανατολική Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, Κύθηρα και Κρήτη θα είναι οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο από την κακοκαιρία.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, στη δυτική Μακεδονία και σταδιακά στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, Θράκη και βορειοανατολικό Αιγαίο, αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά. Η κατάσταση θα βελτιωθεί το απόγευμα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας, ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά και την Εύβοια.

Οι άνεμοι θα ξεκινήσουν από μεταβλητές κατευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στη συνέχεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, με ένταση 6 έως 8 μποφόρ και πρόσκαιρα 9 μποφόρ στα δυτικά και νότια. Η θερμοκρασία στα βόρεια και το Ιόνιο δεν θα ξεπεράσει τους 25-27 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε άλλες περιοχές θα φτάσει τους 28-33 βαθμούς, με πτώση στα βόρεια το απόγευμα.

Αναφορικά με την Αττική, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και θα ενισχυθούν σταδιακά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα υπάρξουν τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες, με βελτίωση του καιρού το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι αρχικά μεταβλητοί, αλλά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, φτάνοντας το βράδυ τοπικά έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: news.gr