Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Ελλάδα μέχρι την Πέμπτη
Ελλάδα

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Ελλάδα μέχρι την Πέμπτη




Η πρόγνωση του καιρού για όλη την Ελλάδα έχει κάποια ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Στην Κρήτη, οι νεφώσεις θα είναι κατά διαστήματα αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων, κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές νοτιοδυτικές κατευθύνσεις με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, καθώς και στην Κρήτη, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Ο καιρός θα βελτιωθεί το βράδυ, οπότε οι βροχές θα εξαλειφθούν σταδιακά, εκτός από τη Θράκη, όπου ενδέχεται να συνεχιστούν.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, οι καιρικές συνθήκες περιλαμβάνουν λίγες νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών βροχών και καταιγίδων την απογευματινή ώρα. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, με ένταση από 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι Κυκλάδες θα παρουσιάσουν αραιές νεφώσεις που θα είναι παροδικά πιο πυκνές, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα, οι καιρικές συνθήκες θα είναι βελτιωμένες από το απόγευμα, με νεφώσεις τις πρωινές ώρες να εξαφανίζονται.

Στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών βροχών, κυρίως στα δυτικά τμήματα, ενώ η θερμοκρασία θα από 14 έως 28 βαθμούς.

Στις προγνώσεις για τις επόμενες ημέρες, που περιλαμβάνουν από τη Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη, αναμένονται γενικά αίθριες καιρικές συνθήκες, με κάποιες περιοχές να παρουσιάζουν τοπικές νεφώσεις και βροχές κυρίως στα βόρεια.

Πηγή: news.gr