Αναστάτωση στο μαιευτήριο με την αρπαγή νεογέννητου από την οικογένειά του
Ελλάδα

Αναστάτωση στο μαιευτήριο με την αρπαγή νεογέννητου από την οικογένειά του




Σήμερον, Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, προκάλεσε συναγερμό η Αστυνομία για την αναζήτηση ενός αυτοαποκαλούμενου παλαιοχριστιανού, του Μανώλη Καλαϊτζιδάκη, ο οποίος εισέβαλε στο μαιευτήριο «Αλεξάνδρα» και άρπαξε το νεογέννητο παιδί του. Μαζί με τη σύζυγό του διέφυγαν με ταξί.

Το μαιευτήριο είχε απαγορεύσει στην οικογένεια να πάρει το νεόγεννητο, ύστερα από παρέμβαση κοινωνικού λειτουργού, καθώς το περιβάλλον διαβίωσής τους κρίθηκε ακατάλληλο. Η σύζυγος του Καλαϊτζιδάκη, η Σεβαστή, είχε αρχικά επιλέξει να γεννήσει στο σπίτι χωρίς προγεννητικό έλεγχο, γεγονός που οδήγησε σε αιμορραγία κατά τη διάρκεια του τοκετού και σε κίνδυνο για την υγεία της και του βρέφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία αναζητά το νεογέννητο, τον 45χρονο και τη σύζυγό του, με σήμα να έχει δοθεί σε Αττική και Κορινθία για να ξεκινήσουν οι έρευνες. Ο Καλαϊτζιδάκης, πάντως, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την εκπομπή Live News, αρνούμενος κατηγορηματικά ότι άρπαξε το παιδί, ισχυριζόμενος ότι δεν είχε καμία εισαγγελική εντολή που τους απαγόρευε να το πάρουν στο σπίτι τους.

Αναφερόμενος στο βρέφος, υποστήριξε ότι η σύζυγός του βρισκόταν στην αίθουσα των νεογνών και ήθελε να πάει στην τουαλέτα, καθώς, όπως είπε, γιατροί και νοσηλεύτριες δεν της επέτρεπαν να μετακινηθεί για 5 ώρες. Έτσι, πήρε το παιδί στην αγκαλιά της και κατευθύνθηκε προς την τουαλέτα, με δύο σεκιουριτάδες να την ακολουθούν. Από εκεί και πέρα, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τι συνέβη.

Πηγή: news.gr