Αντίθετες Φωνές για την Υπουργική Απόφαση σχετικά με τη Σήμανση των Ταξί
Ελλάδα

Αντίθετες Φωνές για την Υπουργική Απόφαση σχετικά με τη Σήμανση των Ταξί




Επαγγελματίες οδηγοί ταξί καταθέτουν προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με στόχο να αναστείλουν και να ακυρώσουν την υπουργική απόφαση που υποχρεώνει την τοποθέτηση ειδικού σήματος στα οχήματά τους. Η υπουργική απόφαση αφορά την υποχρέωση τοποθέτησης σήματος στο πίσω δεξιό τμήμα του παρμπρίζ, με διαστάσεις 25×12, που δηλώνει την κατοχή POS. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, προβλέπεται πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινήτων Ταξί, όπως και οι Σύνδεσμοι Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών από Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Ηράκλειο, και Μυτιλήνη, αντιτίθενται στη συγκεκριμένη απόφαση, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει επαρκή αιτιολογία και παραβιάζει την Ευρωπαϊκή νομοθεσία (οδηγία 2014/45/ΕΕ) καθώς και τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Στην προσφυγή τους, οι επαγγελματίες αναφέρουν επίσης ότι η εγκατάσταση του σήματος μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ασφαλείας, δεδομένου ότι εμποδίζει τον οπτικό έλεγχο και μπορεί να προκαλέσει βλάβες στους υαλοκαθαριστήρες.

Πηγή: news.gr