Απαράδεκτο περιστατικό πυροβολισμού παγωνιού στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού
Ελλάδα

Απαράδεκτο περιστατικό πυροβολισμού παγωνιού στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού




Σοκ έχει προκαλέσει στην Κρήτη η αποτρόπαια πράξη με τους πυροβολισμούς κατά παγωνιού στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού. Ο συγκεκριμένος πτηνός, που αποτελεί μασκότ της περιοχής, έπεσε θύμα βίας, προκαλώντας αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία.

Ο σύλλογος ΑΝΙΜΑ δημοσίευσε στο Facebook φωτογραφίες με το τραυματισμένο ζώο και τις ακτινογραφίες του. Στην ανάρτησή τους, ανέφεραν: «Ένα παγώνι από τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού στάλθηκε μέσω του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, επειδή κούτσαινε εδώ και λίγο καιρό. Με έκπληξή μας, εμφανίζοντας την ακτινογραφία, είδαμε δυο βολίδες αεροβόλου κι ένα σκάγι μέσα στο σώμα του! Το ζώο αυτό έχει πυροβοληθεί τρεις φορές, την ίδια ώρα ή διαφορετικές δεν μπορούμε να ξέρουμε, ούτε αν ο δράστης είναι ένας ή δύο ή τρεις, μέσα ή δίπλα σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης και της Ελλάδας γενικότερα».

Η πράξη αυτή προκαλεί έντονη ανησυχία και καταδίκη, καθώς οι ένοχοι της βίας κατά ζώων πρέπει να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους.

Πηγή: news.gr