Αστυνομικές Επιχειρήσεις με Σκύλους και Drones για την Καταπολέμηση της Εγκληματικότητας στην Δυτική Αττική
Ελλάδα

Αστυνομικές Επιχειρήσεις με Σκύλους και Drones για την Καταπολέμηση της Εγκληματικότητας στην Δυτική Αττική




Σε καταυλισμούς Ρομά στην Αττική, πραγματοποιείται μεγάλης κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, όπως ανακοινώθηκε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σε τηλεοπτική εκπομπή. Η εν λόγω επιχείρηση επενδύει στη χρήση ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων και drones για να ενισχύσει τους ελέγχους. Οι αστυνομικοί από διαφορετικές υπηρεσίες, συνοδευόμενοι από εισαγγελέα, διενεργούν εφόδους σε σπίτια και αποθηκευτικούς χώρους στον Ασπρόπυργο, το Μενίδι, τα Σπάτα και τα Μέγαρα.

Η αποστολή των αστυνομικών δυνάμεων είναι να διεισδύσουν στον σκληρό πυρήνα της εγκληματικότητας, η οποία σχετίζεται με κλοπές, ληστείες και απάτες. Μέχρι τώρα, οι προσπάθειες έχουν αποδώσει καρπούς, προσφέροντας θετικά αποτελέσματα για τους κατοίκους της περιοχής. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, οι ομάδες ΟΠΚΕ έχουν ήδη πραγματοποιήσει 8.417 συλλήψεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη κατά το πρώτο οκτάμηνο του έτους, σημειώνοντας εντυπωσιακή αύξηση 188% σε σύγκριση με το 2023.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, κατά τη διάρκεια αυτών των επιχειρήσεων, έχουν γίνει προσαγωγές και συλλήψεις για την ανακάλυψη κλοπιμαίων από εγκληματικές ενέργειες, καθώς και ναρκωτικών και όπλων. Οι ένστολοι συμμετέχουν μαζικά στις δράσεις αυτές, τονίζοντας τη δέσμευση της αστυνομίας στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας στην περιοχή.

Πηγή: news.gr