Αθώος ηλικιωμένος μετά από πέντε χρόνια δικαστικών περιπετειών για ψευδείς κατηγορίες βιασμού των εγγονιών του
Ελλάδα

Αθώος ηλικιωμένος μετά από πέντε χρόνια δικαστικών περιπετειών για ψευδείς κατηγορίες βιασμού των εγγονιών του




Ο 78χρονος ηλικιωμένος από τη Θεσσαλονίκη βίωσε μια απίστευτη ταλαιπωρία, καθώς προφυλακίστηκε αδίκως με την κατηγορία ότι βίασε και ασέλγησε στα τέσσερα εγγόνια του. Μετά από πέντε χρόνια, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, με θετική εισαγγελική πρόταση, αποφάσισε την αθώωσή του. Ο ηλικιωμένος μίλησε στο Star για τον «Γολγοθά» που πέρασε, αναφέροντας ότι ήταν αυστηρός παππούς, αλλά ότι πάντα αγαπούσε και προσβλέπει στα παιδιά του.

Η πρώτη μήνυση υποβλήθηκε το 2019 από τις δύο εγγονές του, και σε δικαστική διαδικασία στο Κιλκίς κρίθηκε αθώος. Ωστόσο, επανεξετάστηκε η υπόθεση το 2021 με άλλο νομικό χαρακτήρα, οδηγώντας τον στη φυλακή για 8 μήνες. «Από ένα λάθος βρέθηκε στη φυλακή. Θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο. Αρρώστησε εκεί και τα κατάφερε. Θα μπορούσε να είχε πεθάνει», δήλωσε ο δικηγόρος του.

Εντυπωσιακά, στο δικαστήριο ο 78χρονος ισχυρίστηκε ότι η μητέρα των παιδιών, πρώην σύζυγος του γιου του, τα παρακινούσε να τον μηνύουν και να τον διασύρουν. Δέκα ημέρες πριν από την απόφαση, το τρίτο εγγόνι που είχε καταθέσει εναντίον του εμφανίστηκε στον ανακριτή και παραδέχτηκε ότι όλα ήταν ψέματα. «Δεν μπορούμε να πιστέψουμε, πως τα ανήλικα από μόνα τους θα έκαναν κάτι… Για αυτό θα πρέπει να είμαστε εγκρατείς και οι δικηγόροι και οι δημοσιογράφοι. Τα πράγματα πολλές φορές δεν είναι έτσι όπως φαίνονται», ανέφερε ο δικηγόρος του 78χρονου. «Δόξα τω Θεώ είμαι αθώος», δήλωσε και ο ίδιος.

Πηγή: news.gr