Διαφθορά και Εκβιασμοί στην Κέρκυρα: Εφοριακοί Σε Σκάνδαλο Χρηματισμού
Ελλάδα

Διαφθορά και Εκβιασμοί στην Κέρκυρα: Εφοριακοί Σε Σκάνδαλο Χρηματισμού




Νέα στοιχεία και αποκαλυπτικοί διάλογοι αναδεικνύουν την παράνομη δραστηριότητα κυκλώματος εκβιαστών στην Κέρκυρα. Η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει στην εξάρθρωση ομάδας επίορκων εφοριακών, που είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση για εκβιασμούς και δωροληψίες εντός του φορολογικού τομέα. Προθεσμία για απολογία έχει δοθεί στους τέσσερις εφοριακούς και τον λογιστή, με άλλες συλλήψεις να αναμένονται.

Στην υπόθεση αυτή, οι εμπλεκόμενοι εκβίαζαν επιχειρηματίες με φορολογικές εκκρεμότητες. Ο υποδιευθυντής της Εφορίας φέρεται να ήταν κεντρικό πρόσωπο, καθώς εμφανίζεται σε συνομιλίες να δίνει οδηγίες για τις μεθόδους εκβιασμού. Στην κατοχή τους βρέθηκαν περισσότερα από 40.000 ευρώ και τα ποσά που προσπάθησαν να αποσπάσουν ξεπερνούν τις 180.000 ευρώ, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Αναφέρθηκε επίσης περιστατικό όπου ο υποδιευθυντής εξοργίστηκε σε εστιατόριο και έστειλε άλλους υπαλλήλους να επιβάλουν πρόστιμο στην επιχείρηση. Ορισμένοι διάλογοι αποκαλύπτουν τις στρατηγικές για τη συγκάλυψη της δράσης τους. Σε μία από τις συνομιλίες, ο υποδιευθυντής δίνει λεπτομέρειες για το πώς να πείσουν έναν φορολογούμενο να συνεργαστεί, προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο.

Στην ιστορία συμπεριλαμβάνονται και αναφορές σε “λουλούδια” και “iPhone”, τα οποία φαίνεται να αποδέχονταν από τα θύματα. Ο υποδιευθυντής, σε μία συνομιλία, ρωτά εάν το “iPhone” που αναφέρθηκε είναι το σωστό, δείχνοντας την καταναλωτική πλευρά της απαίτησής τους.

Οι πέντε ήδη συλληφθέντες αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες, με την έρευνα να συνεχίζεται για την πλήρη αποκάλυψη της δράσης του κυκλώματος. Η υπόθεση έχει προκαλέσει ποικιλία αντιδράσεων στην κοινωνία, με την αστυνομία να εργάζεται για την πλήρη εξάρθρωση του δικτύου.

Πηγή: news.gr