Διαμάχη για τη συναυλία μνήμης των θυμάτων στα Τέμπη με εισιτήριο 15 ευρώ
Ελλάδα

Διαμάχη για τη συναυλία μνήμης των θυμάτων στα Τέμπη με εισιτήριο 15 ευρώ




Έντονη διαμάχη έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις οικογένειες συγγενών των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη για τη συναυλία μνήμης που προγραμματίζεται στο Καλλιμάρμαρο στις 11 Οκτωβρίου, με αντίτιμο εισόδου τα 15 ευρώ. Γονείς των θυμάτων εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους σχετικά με την επιβολή εισιτηρίου και αναρωτιούνται για το σκοπό συγκέντρωσης των χρημάτων. Η κατάσταση έχει φτάσει σε σημείο νομικής εμπλοκής, με εξώδικα και ασφαλιστικά μέτρα να συζητούνται.

Ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης δήλωσε στο MEGA: «Διχασμός δεν υπάρχει, ο σκοπός είναι ένας: να υπάρξει δικαίωση, να υπάρξει η δικαιοσύνη όχι έτσι όπως εννοείται από το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά πραγματική δικαιοσύνη». Επισημαίνει ότι όλοι στοχεύουν στην ανάδειξη των ευθυνών και στην αποφυγή συγκάλυψης, υποστηρίζοντας ότι «στα Τέμπη συντελέστηκε ένα έγκλημα, μια δολοφονία».

Σύμφωνα με τον κ. Μαρακάκη, υπήρξαν διαφοροποιήσεις στη στρατηγική των συγγενών, ιδιαίτερα όσον αφορά τη δημιουργία ενός σωματείου. Επέκρινε συγκεκριμένες ενέργειες όπως τη χρήση φωτογραφιών των θυμάτων για προώθηση διαφόρων σκοπών, επισημαίνοντας ότι δεν εκπροσωπούν τις απόψεις όλων.

«Η συναυλία εκφεύγει του πραγματικού σκοπού του σωματείου και φαίνεται να είναι κερδοσκοπική», δήλωσε, προσθέτοντας ότι η συμμετοχή στο σωματείο περιορίζεται και πολλές από τις οικογένειες δεν υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Από την πλευρά της, η Σμαρώ Οικού, αδερφή θύματος Τεμπών, τόνισε ότι ο κοινός σκοπός όλων είναι η δικαίωση και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για τα σχόλια που αμφισβητούν την πρόθεση των οικογενειών. Ακόμη, υπογράμμισε ότι ο σύλλογος έχει κάνει επαφές με δικηγορικά γραφεία του εξωτερικού για να ενεργοποιήσουν διαδικασίες πριν από την ολοκλήρωση της δικογραφίας.

«Οι αμοιβές αυτών των δικηγορικών γραφείων είναι υψηλές και δεν μπορούν να καλυφθούν από το μέσο άνθρωπο», είπε η κα Οικού, αναφερόμενη στην απόφαση να επιβληθεί ένα συμβολικό αντίτιμο. Το ποσό αυτό εξυπηρετεί τις ανάγκες του συλλόγου και τις δαπάνες που σχετίζονται με τη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Πηγή: news.gr