Διεύρυνση Καταλόγου Κατηγορουμένων για τον Θάνατο του Παιδιού στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής
Ελλάδα

Διεύρυνση Καταλόγου Κατηγορουμένων για τον Θάνατο του Παιδιού στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής




Ένας 19χρονος μαθητής βρήκε τον θάνατο σε λούνα παρκ στην Χαλκιδική, προκαλώντας έντονη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία. Ο πατέρας του άτυχου νέου, μία ημέρα μετά την άσκηση κακουργηματικών ποινικών διώξεων, επισκέφθηκε τον εισαγγελέα και την ανακρίτρια Πολυγύρου ζητώντας την διεύρυνση του καταλόγου των κατηγορουμένων. Μαζί του βρισκόταν και η νομική του ομάδα.

Στο υπόμνημα 30 σελίδων που παρέδωσε, ο πατέρας παρουσίασε στοιχεία που υποδεικνύουν εμπλοκή και άλλων προσώπων. «Πιστεύουμε ότι το κατηγορητήριο θα διευρυνθεί τις επόμενες ημέρες και πιθανόν να υπάρξουν νέες διώξεις καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας», δήλωσε ο πατέρας. Ερωτηθείς αν η δημοτική αρχή φέρει ευθύνες, απάντησε με βεβαιότητα: «Απολύτως. Είναι ξεκάθαρο ότι οι πρώτοι που μέσω της παραλείψεως έχουν την ευθύνη είναι αυτοί που θα έπρεπε να έχουν αναλάβει δράση. Αν το λούνα παρκ είχε κλείσει, δεν θα έχανα το παιδί μου».

Ο εισαγγελέας Πολυγύρου, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την ΕΡΤ, έχει ζητήσει να ασκηθούν επιπλέον ποινικές διώξεις σε άλλους εμπλεκόμενους, οι οποίοι περιλαμβάνουν αιρετούς της δήμου Κασσάνδρας. Η αδειοδότηση του λούνα παρκ το 2023, που θεωρείται κομβική, υπόκειται σε εξέλιξη άλλης εισαγγελικής έρευνας.

Συγκεκριμένα, ο πατέρας ζήτησε ποινικές ευθύνες για τη δήμαρχο Κασσάνδρας, την αντιδήμαρχο υπεύθυνη ελέγχου (2023), την πρώην αντιδήμαρχο που είχε χορηγήσει άδεια πέρσι, τον προϊστάμενο των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου (2023), καθώς και για έναν ιδιώτη μηχανικό που παρείχε πιστοποίηση χωρίς δικαίωμα.

Η ανακρίτρια Πολυγύρου έχει ήδη παραλάβει τη δικογραφία μετά τις καταγγελίες για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και αναμένεται να συγκεντρώσει περισσότερα στοιχεία.

Πηγή: news.gr