Δικαστική Απόφαση Εναντίον Απεργίας Στο Σιδηροδρομικό Δίκτυο
Ελλάδα

Δικαστική Απόφαση Εναντίον Απεργίας Στο Σιδηροδρομικό Δίκτυο




Η 24ωρη απεργία που είχε προγραμματιστεί για αύριο Πέμπτη 10 Οκτωβρίου από την Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ) κρίθηκε παράνομη από το δικαστήριο, το οποίο έκανε δεκτή την προσφυγή της Hellenic Train. Έτσι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο αναμένεται να εκτελούνται κανονικά.

Η PEPΕ είχε ανακοινώσει τα κύρια αιτήματα της απεργίας, τα οποία περιλαμβάνουν:

– Αναβάθμιση των μέτρων ασφαλείας με άμεση και καθολική λειτουργία της τηλεδιοίκησης και της φωτοσήμανσης σε όλο το δίκτυο, προκειμένου να αποφευχθούν νέα τραγικά σιδηροδρομικά δυστυχήματα, όπως εκείνο των Τεμπών.

– Ολοκλήρωση έργων υποδομής και επιδομής, με επείγουσα ανάγκη για την υλοποίηση των συστημάτων ETCS, φωτοσήματα και τηλεδιοίκηση που θα διασφαλίσουν τη σωστή και ασφαλή λειτουργία των τρένων.

– Συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου για να εξασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία των γραμμών και η μείωση των κινδύνων.

– Καθαρισμός του δικτύου από φυσικά εμπόδια, όπως κορμούς δέντρων, και περίφραξη της σιδηροδρομικής υποδομής για να περιοριστεί η είσοδος πεζών σε αυτήν, ιδιαίτερα σε αστικές περιοχές.

– Επενδύσεις σε νέο τροχαίο υλικό, κυρίως στις προαστιακές γραμμές, για τη διασφάλιση της ποιότητας και ασφάλειας των μετακινήσεων.

Η Hellenic Train έχει προσφύγει στο δικαστήριο και στο παρελθόν κατά άλλων κινητοποιήσεων εργαζομένων, με προηγούμενη περίπτωση που κρίθηκε νόμιμη και πραγματοποίησε την απεργία.

Πηγή: news.gr