Δικαστική διαδικασία για τη μητέρα που εξέδιδε την κόρη της από την ηλικία των 12
Ελλάδα

Δικαστική διαδικασία για τη μητέρα που εξέδιδε την κόρη της από την ηλικία των 12




Με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, η μητέρα της 27χρονης Σπυριδούλας οδηγείται στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τις παράνομες πράξεις της ηθικής αυτουργίας σε βιασμό κατ’ εξακολούθηση και μαστροπεία ανηλίκου κάτω των 15 ετών. Η προκλητική στάση της μητέρας και η φριχτή εμπειρία που πέρασε η κόρη της από την ηλικία των 12 έως 15 ετών έφεραν την υπόθεση στα δικαστήρια.

Η Σπυριδούλα θυμάται ότι η μητέρα της την ωθούσε στην πορνεία αναγκάζοντας την να υποστεί βιασμούς από άνδρες, εκμεταλλευόμενη τις ανήλικες ηλικίες της για αμοιβές 50-100 ευρώ. Όταν η Σπυριδούλα αρνιόταν, η μητέρα της την χτυπούσε ή την ποτίζει με ούζο, ώστε να είναι ανίκανη να αντιδράσει. Η ίδια αναφέρει τουλάχιστον έξι ονόματα ανδρών που πληρώναν τη μητέρα της για να τη βιάζουν.

Το περιβάλλον της Σπυριδούλας ήταν τραγικό. Η μητέρα της φρόντιζε μόνο για τα οικονομικά της οφέλη και ο πατέρας της πέθανε από καρκίνο όταν η κόρη του ήταν μόλις 8 ετών. Χωρίς τη δυνατότητα της γονικής φροντίδας, η Σπυριδούλα ζούσε σε κατάσταση ανέχειας και παραμέλησης, εγκαταλείποντας το σχολείο και βιώνοντας σοβαρά προβλήματα ψυχοσυναισθηματικής ανάπτυξης.

«Μέχρι τα 15 μου χρόνια, γιατί μετά με πήρανε, γιατί έγινε καταγγελία στο Χαμόγελο του Παιδιού και με πήγανε σε ίδρυμα», ανέφερε η Σπυριδούλα, εξηγώντας πως γείτονες έκαναν την καταγγελία για να σπάσουν την αλυσίδα κακοποίησης. Η ίδια υπογραμμίζει τη φρίκη που έζησε λέγοντας «Αντί να παίζω με τις κούκλες μου, η μητέρα μου έφερνε άντρες στο σπίτι… Και πονάω».

Η μητέρα της αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες, ισχυριζόμενη ότι όλα είναι ψέματα και ότι οι άνδρες που επισκέπτονταν το σπίτι τους ήταν φίλοι του πατέρα. Παρά τις διαψεύσεις της, οι αρχές θεωρούν τις καταθέσεις της Σπυριδούλας ως το πιο πειστικό στοιχείο στην υπόθεση.

Η 27χρονη Σπυριδούλα, που έχει βιώσει τον τρόμο της κακοποίησης και της εγκατάλειψης, συνεχίζει να ζητά δικαίωση για τα παιδικά της χρόνια που σημαδεύτηκαν από την ανευθυνότητα και την εκμετάλλευση. Πηγή: news.gr