Δίκες και καταθέσεις: Υπεράσπιση της Κιβωτού από τη σύζυγο του πατέρα Αντώνιου
Ελλάδα

Δίκες και καταθέσεις: Υπεράσπιση της Κιβωτού από τη σύζυγο του πατέρα Αντώνιου




Η δίκη για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της, με κεντρικό πρόσωπο τον πατέρα Αντώνιο. Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η πρεσβυτέρα, η οποία υπεραμύνθηκε των δραστηριοτήτων της «Κιβωτού» και αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες περί κακοποιητικών συμπεριφορών.

«Έχουν πέσει τόνοι λάσπης για την Κιβωτό», δήλωσε η πρώην πρόεδρος της «Κιβωτού» και σύζυγος του πατέρα Αντώνιου, προσθέτοντας πως οι άνθρωποι που ωφελήθηκαν από τη «Κιβωτό» γνωρίζουν την αγάπη και τη φροντίδα που υπήρχε εκεί: «Όλα αυτά τα χρόνια οι άνθρωποι αναγνώρισαν τη «Κιβωτό», εγώ αυτό που βίωσα 25 χρόνια είναι η αγάπη και η φροντίδα. Στη «Κιβωτό» οι άνθρωποι ήταν ευαίσθητοι, αγαπούσαν τα παιδιά…».

Η μάρτυρας αναφέρθηκε στη διαδρομή της «Κιβωτού» από την ίδρυσή της, τονίζοντας την προτεραιότητα που είχαν ο πατέρας Αντώνιος και η ίδια για τη φροντίδα των παιδιών. «Κάναμε ότι χρειαζόταν για τα παιδιά… Όλα όσα κάναμε, τα κάναμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το κράτος ήταν πολύ πίσω…», τόνισε.

Η πρεσβυτέρα υποστήριξε ότι η «Κιβωτός» «άρπαξε» αναιτίως και με αντισυνταγματικό τρόπο, και στην κατάθεσή της είπε ότι «τα παιδιά χρησιμοποιήθηκαν». Όταν ρωτήθηκε αν είχε παρατηρήσει σωματική βία, απάντησε: «εμείς δύναμη, αγάπη». Επιπλέον, επισήμανε ότι ποτέ δεν είχε διαπιστώσει κακοποιητική συμπεριφορά και εξήγησε ότι οι δομές λειτουργούσαν ανεξάρτητα, χωρίς την παρέμβαση του πατέρα Αντώνιου.

Ο πρόεδρος της δίκης ρώτησε αν είχε παρατηρήσει σωματική βία, με την πρεσβυτέρα να τονίζει ξανά ότι δεν υπήρξαν τέτοιες καταστάσεις. «Ο πατήρ Αντώνιος είχε πάντα το ρόλο του πνευματικού, τα παιδιά τον εμπιστεύονταν και εκείνος έκανε μόνο αυτή τη δουλειά. Ήταν κάτι σαν πατέρας …» ανέφερε.

Σήμερα αναμένεται να καταθέσει και ο Πάνος Μουζουράκης, ο οποίος βρίσκεται ήδη στη δικαστική διαδικασία.

Πηγή: news.gr