Δίκτυο Εκβιασμού και Δωροληψίας Αποκαλύπτεται στην Κέρκυρα
Ελλάδα

Δίκτυο Εκβιασμού και Δωροληψίας Αποκαλύπτεται στην Κέρκυρα




Οι τέσσερις εφοριακοί και ο λογιστής που εμπλέκονται σε υποθέσεις εκβιασμών και δωροδοκιών, αποδέχθηκαν την προθεσμία να απολογηθούν την Τρίτη. Το κύκλωμα, το οποίο είχε καταφέρει να εκβιάσει τουλάχιστον οκτώ επιχειρηματίες στην Κέρκυρα, φέρεται να έχει άλλο ένα άτομο στο κατηγορητήριο. Αρχηγός της σπείρας θεωρείται ο υποδιευθυντής της εφορίας, με τουλάχιστον 10 περιπτώσεις εκβιασμών να έχουν αποκαλυφθεί από το Μάιο.

Αποκαλυπτικοί διάλογοι που έχει στη διάθεσή της η αστυνομία ρίχνουν φως στη δράση του κυκλώματος, δείχνοντας τις «αντι-παρακολούθησης» συμβουλές του «εγκεφάλου» προς τους συνεργάτες του. Για παράδειγμα, συστήνεται να κλείνουν ραντεβού για καφέ και να παρατηρούν προσεκτικά τις περιβάλλουσες καταστάσεις πριν προχωρήσουν σε συναλλαγές.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, οι συλληφθέντες αποκάλυψαν αρνητική στάση και δήλωσαν την επιθυμία τους να απολογηθούν παρουσία των συνηγόρων τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αναμένονται κλήσεις προς κατάθεση και άλλων υπαλλήλων της ΔΟΥ, καθώς και επαγγελματιών τις επόμενες ημέρες.

Στη Δευτέρα θα εξειδικευτούν οι κατηγορίες από τον ανακριτή, ενώ αναμένεται η επίσκεψη κλιμακίου της ΑΑΔΕ στην Κέρκυρα για να διεξάγει έρευνες στην ΔΟΥ, με στόχο την ανακάλυψη πιθανών άλλων περιπτώσεων εκβιασμών.

Πηγή: news.gr