Δολοφονία εγκύου σε μπαούλο παραπέμπονται σε δίκη οι δύο κατηγορούμενοι
Ελλάδα

Δολοφονία εγκύου σε μπαούλο παραπέμπονται σε δίκη οι δύο κατηγορούμενοι




Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Έδεσσας οδηγούνται οι δύο άνδρες που φέρονται να εμπλέκονται στη δολοφονία μίας 41χρονης εγκύου. Η σορός της γυναίκας εντοπίστηκε τον περασμένο Ιανουάριο μέσα σε μπαούλο, σε δασική περιοχή κοντά στο Μονοπήγαδο, κοντά στα όρια Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής. Οι κατηγορούμενοι είναι ο 39χρονος σύντροφος της εγκύου και ο 34χρονος φίλος του.

Τα δυο άτομα κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο, διακοπή κύησης και ληστεία, καθώς και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Αυτές οι κατηγορίες προήλθαν από την αρχική ποινική δίωξη που τους ασκήθηκε κατά την απολογία τους στον ανακριτή. Η υπόθεση διαγράφηκε κατά την ανείχνευση των γεγονότων μετά τον θάνατο της γυναίκας.

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, η άτυχη γυναίκα, η οποία βρισκόταν στην 7η εβδομάδα της κύησης, είχε υποστεί τρία θανατηφόρα τραύματα από μαχαίρι στον αυχένα. Το έγκλημα φέρεται να διαπράχθηκε την Πρωτοχρονιά στο διαμέρισμα του 39χρονου στην Καλαμαριά, έχοντας ως κίνητρο τη ληστεία.

Μετά την πράξη, οι κατηγορούμενοι τοποθέτησαν το σώμα της γυναίκας σε μία βαλίτσα τύπου μπαούλο και τη μετέφεραν στο σημείο όπου βρέθηκε την επόμενη εβδομάδα, κατόπιν υπόδειξης του 34χρονου, ο οποίος ομολόγησε την εμπλοκή του στην υπόθεση. Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τους δύο να μεταφέρουν το μπαούλο και να απορρίπτουν αντικείμενα όπως ένα στρώμα που περιείχε ίχνη αίματος της γυναίκας.

Ο 39χρονος σύντροφος της εγκύου επεχείρησε να αποπροσανατολίσει τις αρχές στέλνοντας μηνύματα που δήθεν προέρχονταν από την ίδια τη γυναίκα. Κατά την απολογία του, αρνήθηκε τις κατηγορίες, λέγοντας ότι δεν θα ομολογήσει ένα έγκλημα που δεν διαπράττει. Ισχυρίστηκε επίσης ότι την βραδιά του εγκλήματος είχε πάρει χάπια και κοιμήθηκε.

Από την πλευρά του, ο 34χρονος κατηγόρησε τον φίλο του για τη δολοφονία, λέγοντας ότι συμμετείχε σε μία «ψεύτικη» ληστεία και δεν ήθελε να βλάψει τη σύντροφό του, καθώς χρειαζόταν τα χρήματα.

Πηγή: news.gr