Δραματική Εξέλιξη με Θύματα στη Φωτιά στην Κορινθία
Ελλάδα

Δραματική Εξέλιξη με Θύματα στη Φωτιά στην Κορινθία




Σε καθοριστική φάση βρίσκεται η διαδικασία ταυτοποίησης των δύο ανδρών, ηλικίας 35 και 40 ετών, οι οποίοι εντοπίστηκαν νεκροί από ομάδα ΟΠΚΕ. Οι σοροί τους βρέθηκαν κοντά στο χωριό Ελληνικό, δίπλα στη κατασκήνωση Χαρούμενων Αγωνιστών. Η Πυροσβεστική έχει αναλάβει την προανάκριση για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται πράγματι για τους δύο αγνοούμενους που είχαν χαθεί χθες το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή των Άνω Πιτσών Κορινθίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι άνδρες είχαν αποφασίσει να πάνε στο μαντρί κάποιου γνωστού τους για να τον βοηθήσουν, αλλά τους συμβούλευσαν πυροσβέστες που τους συναντήθηκαν στον δρόμο να απομακρυνθούν λόγω της ενεργούς φωτιάς.

Το πρωί της Κυριακής, ξέσπασε φωτιά σε δασική περιοχή στα Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι δύο άνθρωποι. Η φωτιά, υποκινούμενη από τους ανέμους, κατευθύνεται ανατολικά από τα Ροζενά, ενώ αναζωπυρώσεις σημειώνονται σε χαράδρες της περιοχής. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχουν κινητοποιηθεί 350 πυροσβέστες, 14 ομάδες δασοκομάντος, 110 οχήματα, καθώς και εθελοντές και ομάδες Πολιτικής Προστασίας. Επιπλέον, έχουν ενισχυθεί τα εναέρια μέσα με 12 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα, δύο εκ των οποίων για συντονισμό.

Νέο μήνυμα μέσω του 112 εκδόθηκε για την απομάκρυνση των κατοίκων από τις περιοχές Χελυδόρεο και Ζάχολη Κορινθίας, με οδηγίες να κατευθυνθούν μέσω της Επαρχιακής Οδού Καρυάς-Τρικάλων. Νωρίτερα, είχε αποσταλεί μήνυμα και στους κατοίκους του Πύργου Ξυλοκάστρου, προκειμένου να εγκαταλείψουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Λυγιά.

Πηγή: news.gr