Δραματική Υπόθεση Δολοφονίας στην Κυψέλη: Οι Ιστορίες και οι Ισχυρισμοί των Κατηγορουμένων
Ελλάδα

Δραματική Υπόθεση Δολοφονίας στην Κυψέλη: Οι Ιστορίες και οι Ισχυρισμοί των Κατηγορουμένων




«Εγώ θυμάμαι από τότε που ήμουν 3-4 ετών, το θύμα με προσέγγιζε με βιντεοπαιχνίδια και μου έλεγε ότι πρώτα θα κάνουμε κάτι μεταξύ μας και μετά θα με άφηνε να παίξω. Αυτά τα παιχνίδια δεν μας τα έδιναν ποτέ οι γονείς μας λόγω οικονομικών περιορισμών», ανέφερε ο 17χρονος στην ανακρίτρια. Ανάλογες μνήμες είχε και ο 19χρονος, ο οποίος περιέγραψε μια δραματική εμπειρία όπου έγινε μάρτυρας σεξουαλικής παρενόχλησης που υπέστη ο αδελφός του από τον 28χρονο.

Κατά τη διάρκεια των απολογιών τους για τη δολοφονία του 28χρονου στην Κυψέλη, τα δύο αδέλφια υποστήριξαν ότι δεν είχαν πρόθεση να χρησιμοποιήσουν τα μαχαίρια που είχαν μαζί τους. Ισχυρίστηκαν πως τα είχαν πάρει για την προσωπική τους ασφάλεια, λόγω φόβου από τη σωματική διάπλαση του θύματος. «Κανείς από εμάς δεν είχε σκοπό να φτάσει στο έγκλημα», ισχυρίζονταν, αναφέροντας ότι προκλήθηκαν από τον 28χρονο κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους.

Ο 17χρονος περιέγραψε πώς ένιωσε «ασυγκράτητο θυμό, οργή και αγανάκτηση» όταν ο 28χρονος τους απάντησε με ειρωνεία στις ερωτήσεις τους για το παρελθόν. «Μας είπε πως πρέπει να το θυμόμαστε σαν μια ωραία ανάμνηση και ότι ήταν μια ενδιαφέρουσα σεξουαλική εμπειρία», σχολίασε, προσθέτοντας πως η συμπεριφορά του θύματος τον προκάλεσε να δράσει βίαια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ο 17χρονος φέρεται να κινδύνευε και γι’ αυτό ο αδελφός του έσπευσε να τον βοηθήσει. Ο 19χρονος αντέτεινε ότι το θύμα τον απείλησε και ότι η συμπλοκή ήταν αποτέλεσμα της απειλής προς τη ζωή του αδελφού του.

Οι γονείς τους και άλλοι συγγενείς παρακολουθούσαν την διαδικασία από κοντά, ενώ πριν από τις απολογίες κατατέθηκαν μάρτυρες από την υπεράσπιση, σε μια προσπάθεια να ρίξουν φως στα γεγονότα. Ο συνήγορος των κατηγορουμένων, Αλέξης Κούγιας, χαρακτήρισε την υπόθεση οικογενειακή τραγωδία και δήλωσε ότι θα καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης για τους πελάτες του.

Πηγή: news.gr