Δύο Συλληφθέντες Αφέθηκαν Ελεύθεροι Με Απόφαση Εισαγγελέα Σχετικά με Διαμαρτυρία φοιτητών
Ελλάδα

Δύο Συλληφθέντες Αφέθηκαν Ελεύθεροι Με Απόφαση Εισαγγελέα Σχετικά με Διαμαρτυρία φοιτητών




Τρεις από τους πέντε συλληφθέντες για το επεισόδιο που σημειώθηκε χθες στην Παλαιά Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ οδηγούνται στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης. Οι φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας λόγω της πτώσης ασανσέρ στις Γ’ Φοιτητικές Εστίες Θεσσαλονίκης, και εμπόδισαν τον πρύτανη του Ιδρύματος, Χαράλαμπο Φείδα, να αποχωρήσει από εκδήλωση που γινόταν εκεί. Για δύο από αυτούς, μια 26χρονη και έναν 20χρονο, αποφασίστηκε η απελευθέρωσή τους με προφορική εντολή του εισαγγελέα, ενώ οι τρεις υπόλοιποι, 20, 21 και 23 ετών, παραμένουν υπό κράτηση.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την Αστυνομία περιλαμβάνει διάφορα αδικήματα, όπως η παράνομη κατακράτηση, η παράνομη βία, η διατάραξη της κοινής ειρήνης, η φθορά ξένης ιδιοκτησίας, η απόπειρα σωματικής βλάβης και η απείθεια. Οι τρεις τελευταίοι κατηγορίες σχετίζονται με ρίψεις αντικειμένων κατά αστυνομικών που έφτασαν στο σημείο και με την άρνηση των συλληφθέντων να υποβληθούν σε δακτυλοσκοπική εξέταση.

Συλλογικότητες έχουν προγραμματίσει διαμαρτυρία έξω από το Δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, αναμένοντας τη διαδικασία μεταγωγής των συλληφθέντων.

Πηγή: news.gr