Ευχάριστα νέα για την υγεία της Μαρινέλλας μετά από σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο
Ελλάδα

Ευχάριστα νέα για την υγεία της Μαρινέλλας μετά από σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο




Νέο ιατρικό ανακοινωθέν εκδόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 27/9 από το θεραπευτήριο «Υγεία» σχετικά με την υγεία της Μαρινέλλας. Οι θεράποντες ιατροί Ηλίας Κ. Πολιτάκης, Ηλίας Ανδριανάκης και Κωνσταντίνος Σπέγγος ανέφεραν ότι η σπουδαία τραγουδίστρια έχει νοσηλευτεί στη ΜΕΘ για 40 ώρες λόγω σοβαρού αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου. Η κατάσταση της παραμένει σταθερή, αλλά κρίσιμη.

Ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Καπραβέλος, τόνισε ότι τα πρώτα 24ωρα είναι πολύ κρίσιμα. Έκανε λόγο για «παρήγορα και ελπιδοφόρα» σημεία, δηλώνοντας ότι η Μαρινέλλα δεν έχει διασωληνωθεί και διατηρεί την επαφή της με το περιβάλλον. Εξήγησε ότι ένα εγκεφαλικό επεισόδιο είναι πάντα απειλητικό για τη ζωή, ενώ τα πρώτα εικοσιτετράωρα είναι καθοριστικά για την πορεία της υγείας του ασθενούς.

Ο κ. Καπραβέλος σημείωσε ότι η κατάσταση της Μαρινέλλας είναι αποτέλεσμα της αρχής της αιμορραγίας και της σταδιακής επιδείνωσης. Ευτυχώς, ανέφερε, δεν έχει διασωληνωθεί και κρατά την επαφή της με το περιβάλλον, κάτι που είναι θετικό. Επεσήμανε παράλληλα την ανάγκη προσοχής, ιδίως για τους ηλικιωμένους, οι οποίοι μπορεί να εύκολα να βρεθούν σε παρόμοια κατάσταση.

Πηγή: news.gr