Εκρηκτικά και πολεμικό υλικό εντοπίστηκαν σε σπίτι στις Αχαρνές
Ελλάδα

Εκρηκτικά και πολεμικό υλικό εντοπίστηκαν σε σπίτι στις Αχαρνές




Σε σπίτι στην περιοχή Αχαρνών εντοπίστηκαν χθες το πρωί, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, πλήθος εκρηκτικών μηχανισμών, πυρομαχικών, πολεμικού υλικού, φωτοβολίδων και ενός όπλου. Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν από το Τμήμα Κρατικής Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης με παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Η επιχείρηση αυτή ακολούθησε τη σύλληψη αλλοδαπού από την Αλβανία στην ίδια περιοχή στις 2 Οκτωβρίου. Στην κατοχή του είχαν βρεθεί 57 φυσίγγια, 2 χειροβομβίδες και ένα κινητό τηλέφωνο. Ο συγκεκριμένος είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ σε πάρκο, όπου, μαζί με άλλο άτομο, επιχείρησαν να διαφύγουν.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο σπίτι, οι αρχές κατέσχεσαν 5 αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, 5 μηχανισμούς χρονοκαθυστέρησης, 5 χειροβομβίδες, 4.459 φυσίγγια, ένα αυτοσχέδιο πυροβόλο όπλο, 25 φωτοβολίδες, 70 γεμιστήρες, 6 σιγαστήρες, 8 θήκες γεμιστήρων, μία διόπτρα, 3 αλεξίσφαιρα γιλέκα, μία ξιφολόγχη, εξαρτήματα όπλων, 2 μαχαίρια και ένα μεταλλικό τρίφτη.

Ο χώρος της επιχείρησης φωτογραφήθηκε και εξερευνήθηκε από κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, και τα κατασχεθέντα υλικά θα σταλούν για εργαστηριακή εξέταση. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, οι έρευνες για την ταυτοποίηση και εντοπισμό του άλλου δράστη και τυχόν περαιτέρω εμπλεκομένων συνεχίζονται, εξετάζοντας πιθανή συμμετοχή τους σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Πηγή: news.gr