Εκτεταμένες Δυνάμεις Πυρόσβεσης Στη Δραματική Αντιμετώπιση Πυρκαγιάς Στο Ξυλόκαστρο
Ελλάδα

Εκτεταμένες Δυνάμεις Πυρόσβεσης Στη Δραματική Αντιμετώπιση Πυρκαγιάς Στο Ξυλόκαστρο




Ενισχύθηκαν οι εναέριες δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά που ξέσπασε προχθές, Κυριακή, σε δασική περιοχή στα Ροζενά Ξυλοκάστρου, όπου δυστυχώς δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Από αέρος συμμετέχουν 21 πτητικά μέσα, αναλυτικά 8 αεροσκάφη και 13 ελικόπτερα, για να συνδράμουν στην κατάσβεση.

Στο πεδίο της πυρκαγιάς επιχειρούν 406 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 123 οχήματα. Στις δυνάμεις που συνδράμουν περιλαμβάνονται εθελοντές και ομάδες Πολιτικής Προστασίας, υδροφόρες, μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας. Η κατάσταση παραμένει δύσκολη, καθώς οι δυνάμεις αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες κατά μήκος της πυρκαγιάς, κυρίως προς Ευρωστίνα.

Νωρίς το πρωί σημειώθηκε αναζωπύρωση κοντά στην περιοχή των Σοφιανών, γεγονός που οδήγησε στη αποστολή μηνύματος μέσω του 112 για την εκκένωση του οικισμού, προκειμένου οι κάτοικοι να κατευθυνθούν προς Ρέθι Ξυλοκάστρου. Επιπλέον, η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Πατρών αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 8:00 το πρωί, καθώς είχε διακοπεί από το βράδυ της Δευτέρας λόγω της φωτιάς.

Η διαδικασία για την ταυτοποίηση των δύο νεκρών, οι οποίοι βρέθηκαν έξω από το χωριό Ελληνικό κοντά στην κατασκήνωση Χαρούμενων Αγωνιστών, βρίσκεται σε εξέλιξη από την Πυροσβεστική. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο σοροί ανήκουν στους μοναδικούς αγνοούμενους, δύο άνδρες 35 και 40 ετών, που αναζητούνταν από προχθές αργά το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή των Άνω Πιτσών Κορινθίας.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, επισκέφθηκε τα Ροζενά Κορινθίας και πραγματοποίησε συντονιστική σύσκεψη στο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος» με την συμμετοχή εκπροσώπων διαφόρων φορέων, συμπεριλαμβανομένων της πυροσβεστικής, αστυνομίας και των ενόπλων δυνάμεων.

Πηγή: news.gr