Ελευθερία με επιτήρηση για τους μαθητές που εμπλέκονται σε περιστατικό βίας στο σχολείο της Θεσσαλονίκης
Ελλάδα

Ελευθερία με επιτήρηση για τους μαθητές που εμπλέκονται σε περιστατικό βίας στο σχολείο της Θεσσαλονίκης




Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις μαθητές Γυμνασίου που κατηγορούνται για περιστατικό βίας ανηλίκων στο σχολείο στη Θεσσαλονίκη, με την επιβολή αναμορφωτικού μέτρου. Στη διάρκεια των απολογιών τους, οι ανήλικοι, ηλικίας 14 και 15 ετών, παραδέχθηκαν τις πράξεις τους, εκτός από την απειλή, και ζήτησαν συγγνώμη από το θύμα. «Δεν καταλάβαμε το μέγεθος των πράξεών μας» ανέφεραν σύμφωνα με πληροφορίες.

Η καταγγελία του 14χρονου παθόντα υποστηρίζει ότι οι τρεις μαθητές τον εγκλώβισαν στις τουαλέτες, κρατώντας την πόρτα κλειστή και απειλώντας τον, ενώ ταυτόχρονα κατέγραφαν τις σκηνές με κινητό τηλέφωνο. «Φώναζα αλλά δεν με άφηναν. Πανικοβλήθηκα» φέρεται να είπε στην κατάθεσή του.

Μετά την εξέταση της περίπτωσης από εισαγγελέα και ανακριτή, αποφασίστηκε να επιβληθεί επιτήρηση από επιμελητή ανηλίκων. Σε βάρος τους ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για παράνομη κατακράτηση, αποτύπωση μη δημόσιας πράξης με ηλεκτρονικά μέσα, απειλή και παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Οι τρεις μαθητές παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον 1ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης.

Πηγή: news.gr