Ένοπλη Ληστεία Χρηματαποστολής Στο Λαύριο Με Δράστες Έμπειρους Απατεώνες
Ελλάδα

Ένοπλη Ληστεία Χρηματαποστολής Στο Λαύριο Με Δράστες Έμπειρους Απατεώνες




Σε πλήρη δράση βρίσκεται η έρευνα για την ανακάλυψη και την σύλληψη των ληστών, καθώς και για να διαπιστωθεί αν είχαν προηγούμενη πληροφόρηση σχετικά με τον τρόπο μεταφοράς των χρημάτων. Η ένοπλη ληστεία σε χρηματαποστολή που διαδραματίστηκε στο Λαύριο το απόγευμα της Πέμπτης 26 Σεπτεμβρίου, θυμίζει σενάριο κινηματογραφικής ταινίας, καθώς οι τέσσερις δράστες κατάφεραν να κλέψουν σχεδόν 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Η ληστεία σημειώθηκε γύρω στις 15:30 στην οδό Κουντουριώτη, έξω από το κατάστημα παιχνιδιών Jumbo. Οι δράστες, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και υπό την απειλή όπλων, εγκλώβισαν το αυτοκίνητο της χρηματαποστολής και, αφού επιτέθηκαν στους υπαλλήλους, κατάφεραν να αφαιρέσουν 15 σάκους γεμάτους χρήματα.

Μετά την επίθεση, οι τέσσερις ληστές διέφυγαν με ένα πράσινο ΙΧ, το οποίο έχει μπει στο στόχαστρο των ερευνών. Η Αστυνομία έχει ήδη συλλέξει βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας, όπου φαίνεται το όχημα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Βασίλη Λαμπρόπουλου, αστυνομικού συντάκτη των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», ερευνώνται τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται στις χρηματαποστολές. Ειδικότερα, η διαδικασία μεταφοράς των χρημάτων προβλέπει τη χρήση κασετινών που αλλοιώνουν τα χαρτονομίσματα, και για την προστασία τους απαιτούνται θωρακισμένα αυτοκίνητα, κάτι που φαίνεται να μην τηρήθηκε στην προκειμένη περίπτωση.

Οι έρευνες προσπαθούν να φωτίσουν τη σοβαρότητα του περιστατικού και τη δυνατότητα ανίχνευσης του κλεμμένου χρηματικού ποσού, δεδομένου ότι τα χαρτονομίσματα είναι ανακατεμένα και παραμένει σχεδόν απίθανο να εντοπιστούν οι δράστες αν αποφασίσουν να κυκλοφορήσουν με αυτά.

Πηγή: news.gr