Επείγουσα Έρευνα για την Πτώση Ασανσέρ στη Φοιτητική Εστία του ΑΠΘ
Ελλάδα

Επείγουσα Έρευνα για την Πτώση Ασανσέρ στη Φοιτητική Εστία του ΑΠΘ




Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διέταξε επείγουσα προκαταρκτική έρευνα σχετικά με την πτώση ενός ανελκυστήρα στη Γ’ Φοιτητική Εστία του ΑΠΘ. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας, Στυλιανή Γιαϊλόγλου, προχώρησε στη συγκεκριμένη ενέργεια, ζητώντας από την εισαγγελέα ποινικής δίωξης, Αθανασία Υφαντή, να εξετάσει αν υπάρχουν στοιχεία που να υποδεικνύουν αδικήματα όπως η κοινώς επικίνδυνη βλάβη ή η παραβίαση κανόνων οικοδομικής από αμέλεια.

Η έρευνα θα διεξαχθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία θα αναλάβει να εξετάσει τις συνθήκες της πτώσης. Στο πλαίσιο της διαδικασίας θα αναζητηθεί επίσης πληροφορία σχετικά με τον χρόνο της τελευταίας συντήρησης του ανελκυστήρα και τυχόν χρήση ακατάλληλων υλικών.

Επιπλέον, η εισαγγελέας ενέκρινε τον έλεγχο όλων των ανελκυστήρων στις Φοιτητικές Εστίες του Ιδρύματος, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ενδείξεις προχειρότητας ή αμελούς συντήρησης. Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας, χωρίς να βρίσκεται κάποιος φοιτητής στον κλωβό του ανελκυστήρα. Παρόλο που η Πυροσβεστική κλήθηκε, η παρέμβασή της δεν κρίθηκε απαραίτητη. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει έρευνα και από το Ίδρυμα Νεολαίος και Διά Βίου Μάθησης.

Πηγή: news.gr