Επεισόδιο Ενδοσχολικής Βίας Χαρακτηρίζεται Στιγμιαίο Με Δικογραφία Σε Βάρος Ανηλίκων και Γονέων
Ελλάδα

Επεισόδιο Ενδοσχολικής Βίας Χαρακτηρίζεται Στιγμιαίο Με Δικογραφία Σε Βάρος Ανηλίκων και Γονέων




Συνολικά επτά άτομα που εμπλέκονται σε περιστατικό τραυματισμού ανηλίκου μέσα σε σχολική μονάδα αφέθηκαν ελεύθεροι. Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία, η οποία διαβιβάστηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Χανίων. Η δικογραφία αφορά τους δύο ανήλικους για πρόκληση σωματικών βλαβών, τους γονείς τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, και τον διευθυντή του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) όπου συνέβη το επεισόδιο.

Μαρτυρίες από μαθητές δείχνουν ότι οι νεαροί δεν είχαν προηγούμενες διαφορές και το περιστατικό χαρακτηρίζεται ως “της στιγμής”. Επιπλέον, οι μαθητές αναφέρουν ότι το σχολείο τους θεωρείται αξιόλογη εκπαιδευτική μονάδα, χωρίς ανάλογα περιστατικά στο παρελθόν.

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Χανίων ανησυχεί σοβαρά για την αύξηση περιστατικών ενδοσχολικής βίας. Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης, δήλωσε ότι οι περιστατικά εξετάζονται με προσοχή από τους διευθυντές των σχολείων. Επιπλέον, γίνονται διάλογοι μεταξύ των οικογενειών των εμπλεκομένων για να επιτευχθεί η εκτόνωση της κατάστασης. Για την καλύτερη διαχείριση παρόμοιων συμβάντων, ξεκινούν εντατικά σεμινάρια για σχολική μεσολάβηση, ώστε οι καθηγητές να μπορούν να καθοδηγήσουν τους μαθητές στην επίλυση των διαφορών τους χωρίς τη χρήση βίας.

Πηγή: news.gr