Επιχειρηματίες της Κέρκυρας ζητούν φορολογικές αλλαγές μετά τις συλλήψεις εφοριακών και λογιστή
Ελλάδα

Επιχειρηματίες της Κέρκυρας ζητούν φορολογικές αλλαγές μετά τις συλλήψεις εφοριακών και λογιστή




Στις 08:00 το πρωί, οι τέσσερις εφοριακοί και ο λογιστής οδηγήθηκαν στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν. Σύμφωνα με την δικογραφία, φέρονται να είχαν σχηματίσει εγκληματική οργάνωση και συνελήφθησαν πριν από τέσσερις ημέρες από τους αδιάφθορους της ΕΛΑΣ. Ο υποδιευθυντής της Εφορίας Κέρκυρας φέρεται να είχε ηγετικό ρόλο, ενώ οι άλλοι τρεις συνάδελφοί του χαρακτηρίζονται ως στελέχη της οργάνωσης. Ο λογιστής κατηγορείται ως μέλος και για άμεση συνέργεια.

Επιχειρηματίες της Κέρκυρας μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και εξέφρασαν την ανάγκη για φορολογικές μεταρρυθμίσεις. Υποστηρίζουν ότι αυτή είναι μια ευκαιρία να αλλάξει άμεσα η διαδικασία ελέγχων, προτείνοντας να μειωθεί η προσωπική επαφή που ενδεχομένως οδηγεί στη διαφθορά. Ζητούν τη δημιουργία τυποποιημένων διαδικασιών ελέγχου, που θα επιτρέπουν στους επιχειρηματίες να γνωρίζουν άμεσα τι ποσό πρέπει να καταβάλουν, διασφαλίζοντας έτσι και τα έσοδα του κράτους.

Επιπλέον, κλιμάκιο της ΑΑΔΕ βρίσκεται από χθες το απόγευμα στην Κέρκυρα και διενεργεί εκτενείς ελέγχους, εστιάζοντας τόσο στις υποθέσεις των συλληφθέντων όσο και σε θέματα που σχετίζονται με τη φορολογία σε βάθος πολλών ετών.

Πηγή: news.gr