Επίθεση σε δύο ανήλικους στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης με αφορμή ερωτική αντιζηλία
Ελλάδα

Επίθεση σε δύο ανήλικους στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης με αφορμή ερωτική αντιζηλία




Ελεύθεροι αφέθηκαν οι έξι έφηβοι που φέρονται ως δράστες της επίθεσης σε βάρος ενός 16χρονου και της 14χρονης φίλης του στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, μετά από απόφαση της εισαγγελέα. Η εισαγγελέας Πρωτοδικών διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, κατά συρροή και κατά συναυτουργία.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, η εισαγγελέας ζήτησε την προσκόμιση ιατρικών εγγράφων από τα νοσοκομεία που περιέθαλψαν τα θύματα, ώστε με βάση τα ιατρικά ευρήματα να εκτιμηθεί η περαιτέρω ποινική μεταχείριση των κατηγορούμενων. Ο 16χρονος, ο οποίος είχε υποστεί χτυπήματα στο κεφάλι με μεταλλικό σωλήνα, έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ενώ η 14χρονη φίλη του δεν χρειάστηκε νοσηλεία και επέστρεψε στο σπίτι της μετά τις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η επίθεση φαίνεται να σχετίζεται με ερωτική αντιζηλία. Η 14χρονη φέρεται να ανέβασε φωτογραφία με τον 16χρονο στα social media, γεγονός που προκάλεσε εντάσεις, καθώς ακολούθησε τηλεφώνημα από έναν από τους συλληφθέντες. Ο ξυλοδαρμός των δύο ανηλίκων πραγματοποιήθηκε κοντά στην οικία του κοριτσιού.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι οι δράστες, ηλικίας 14 και 15 ετών, πλησίασαν τους δύο ανήλικους και ένας από αυτούς επιτέθηκε με μεταλλικό σωλήνα στο αγόρι, ενώ οι άλλοι άσκησαν σωματική βία κατά της κοπέλας. Ο σωλήνας του χτυπήματος βρέθηκε στον τόπο του συμβάντος και κατασχέθηκε, ενώ στην κατοχή ενός από τους κατηγορούμενους βρέθηκε επίσης ένας αναδιπλούμενος σουγιάς.

Παράλληλα, θα ανακριθούν και άλλοι έφηβοι που ήταν παρόντες στην επίθεση για να καταθέσουν τι είδαν και αν συμμετείχαν και άλλοι στην επίθεση.

Πηγή: news.gr