Εξαρθρώθηκαν τρεις εγκληματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνταν σε κλοπές σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
Ελλάδα

Εξαρθρώθηκαν τρεις εγκληματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνταν σε κλοπές σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας




Η αστυνομία κατάφερε να εξαρθρώσει τρεις εγκληματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνταν στην κλοπή από φωτοβολταϊκά, επιχειρήσεις και οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, Βοιωτίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Εύβοιας και Φθιώτιδας. Οι σχετικές επιτυχείς επιχειρήσεις διεξήχθησαν σε οικισμούς των Μεγάρων και του Ασπροπύργου, με τη συμμετοχή αστυνομικών διαφόρων υπηρεσιών.

Συνολικά, από την προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 10 περιπτώσεις κλοπών σε περιοχές όπως τα Μέγαρα, η Νέα Πέραμος, ο Ζωγράφος, η Χολαργός και η Βούλα, καθώς και σε άλλες περιοχές εκτός Αττικής. Οι συλληφθέντες φέρονται να έχουν απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα.

Η πρώτη εγκληματική ομάδα αποτελούνταν από 8 μέλη, εκ των οποίων 4 ήταν στους συλληφθέντες. Η δράση τους εντοπίστηκε από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, με στόχο κυρίως φωτοβολταϊκά πάρκα και επιχειρήσεις. Είχαν ως ορμητήριο τον οικισμό του Βλυχού Μεγάρων και συνήθως δρούσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, χρησιμοποιώντας κλεμμένα αυτοκίνητα και αλλαγμένες πινακίδες κυκλοφορίας για να διαφύγουν μετά από κάθε κλοπή.

Η δεύτερη εγκληματική ομάδα, που αποτελούνταν τουλάχιστον από 4 μέλη, εστίαζε στις διαρρήξεις οικιών, κυρίως σε παραθεριστικά συγκροτήματα. Τα μέλη της οργάνωσης δρούσαν συνήθως τη νύχτα, εισερχόμενοι σε σπίτια μέσω παραβίασης ή εκμετάλλευσης ανασφάλιστων θυρών.

Η τρίτη εγκληματική ομάδα είχε τουλάχιστον 9 μέλη και, όπως και η δεύτερη, ασχολούνταν με διαρρήξεις οικιών. Ο ορμητηρίου τους ήταν η περιοχή του Ασπροπύργου, όπου χρησιμοποιούσαν παρόμοιες μεθόδους.

Κατά τις έρευνες στις κατοικίες των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: καραμπίνα με πλήθος φυσιγγίων, χρηματικό ποσό που ανέρχεται σε 3.000 ευρώ, κοσμήματα, ρουχισμός που φορούσαν κατά την τέλεση των εγκλημάτων και 4 αυτοκίνητα.

Πηγή: news.gr