Εξηγήσεις από τους Κατηγορούμενους για το Δυστύχημα στο Λούνα Παρκ της Χαλκιδικής
Ελλάδα

Εξηγήσεις από τους Κατηγορούμενους για το Δυστύχημα στο Λούνα Παρκ της Χαλκιδικής




Στο Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας, οι τρεις εμπλεκόμενοι στο δυστύχημα του λούνα πάρκ στη Χαλκιδική παρέδωσαν υπομνήματα για να εξηγήσουν τις ενέργειές τους. Ανάμεσά τους είναι ο ιδιοκτήτης του λούνα πάρκ, ο χειριστής του παιχνιδιού “crazy dance” που προκάλεσε τον θάνατο του 19χρονου, και ένας μηχανικός. Κλήθηκαν να καταθέσουν ως ύποπτοι για αξιόποινες πράξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε ποινική ευθύνη και εξέφρασαν τη λύπη τους για το τραγικό συμβάν. Ο 58χρονος ιδιοκτήτης του λούνα πάρκ ζήτησε την τεχνική υποστήριξη συμβούλου για να αντικρούσει τα συμπεράσματα της πορισματικής έκθεσης του πραγματογνώμονα, στην οποία καταγράφονται σημαντικές παραλείψεις και αστοχίες σχετικά με τη λειτουργία του παιχνιδιού.

Ο 21χρονος χειριστής του “crazy dance” δήλωσε ότι δεν ήταν σε θέση να παρέχει πρώτες βοήθειες στο θύμα, ούτε να καλέσει βοήθεια, επειδή, όπως είπε, φυγαδεύτηκε μετά το συμβάν. Στο υπόμνημά του επεσήμανε ότι δεν μπορούσε να γνωρίζει την κακή κατάσταση του μηχανήματος ούτε να προβλέψει την αποκόλληση του. Επιπλέον, τόνισε ότι η δράση του ήταν σύμφωνα με τις εντολές του εργοδότη του.

Ο μηχανικός, από την άλλη πλευρά, υποστήριξε ότι οι υπεύθυνες δηλώσεις του δεν χρησιμοποιήθηκαν για τον δήμο Κασσάνδρας και ανέφερε πως δεν ζητήθηκε από το αρμόδιο φορέα η επιθεώρηση και έλεγχος των μηχανημάτων σε σχέση με το πάρκο.

Πηγή: news.gr