Φόβος και Σιωπή: Ο Δράκος του Στενού Οικογενειακού Κύκλου
Ελλάδα

Φόβος και Σιωπή: Ο Δράκος του Στενού Οικογενειακού Κύκλου




Ο καθηγητής στην Κρήτη κατηγορείται για σοβαρές ατασθαλίες σε βάρος τριών ανιψιών του όταν αυτές ήταν μόλις 5, 6 και 7 ετών. Οι καταγγελίες προήλθαν από την οικογένεια των θυμάτων, που αναγκάστηκε να ζήσει με το κρυφό μυστικό για χρόνια, ενώ το θέαμα των αποκαλύψεων προκαλεί σοκ. Ο πατέρας των τριών κοριτσιών, μιλώντας στο MEGA, περιγράφει την αντίδρασή του όταν πληροφορήθηκε όσα είχε υποστεί η κόρη του. Αν και είχε έντονη επιθυμία να τον αντιμετωπίσει, τον απέτρεψε η οικογένεια του κατηγορούμενου, ώστε να μην στιγματιστούν.

«Πηγαίναμε στο σπίτι, εκείνος έπαιρνε τα παιδιά στο κάτω διαμέρισμα και έκανε ό,τι έκανε», ανέφερε ο πατέρας, και πρόσθεσε ότι δεν είχε τη δύναμη να προχωρήσει σε καταγγελία, σκέφτοντας τις συνέπειες για την οικογένεια. Παρόμοιες ιστορίες καταθέτουν και άλλοι γονείς, οι οποίοι επιβεβαιώνουν ότι όλοι γνώριζαν αλλά ουδείς τολμούσε να μιλήσει. «Ένας φίλος μας έλεγε να μην το πούμε, ώστε να μην χωρίσει η γυναίκα του γυμναστή», δήλωσε ένας άλλος πατέρας, υπογραμμίζοντας την πίεση της οικογενειακής συνοχής που τους κράτησε σιωπηλούς.

Οι τελευταίες μαρτυρίες αποκαλύπτουν ένα ευρύτερο φάσμα θυμάτων. Μια κοπέλα που υπήρξε θύμα του γυμναστή δήλωσε: «Στην αρχή νόμιζα ότι έφταιγα εγώ. Σκεφτόμουν να μη μιλήσω, μήπως οι άλλοι με θεωρήσουν υπεύθυνη». Όλοι οι πατέρες επισημαίνουν την ψυχολογική ζημιά που έχει υποστεί η οικογένειά τους, με πολλά από τα παιδιά τους να αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Η εν διαστάσει σύζυγος του γυμναστή, από την πλευρά της, δηλώνει άγνοια για τις πράξεις του συζύγου της, καθιστώντας σαφές ότι αν γνώριζε, δεν θα παρέμενε μαζί του. Παρόλα αυτά, οι καταγγελίες συνεχίζονται να έρχονται στο φως, με τις περιγραφές των θυμάτων να είναι πανομοιότυπες και να καταδεικνύουν την ανάγκη για δικαιοσύνη.

Στην κοινή γνώμη, διαρκώς μεγαλώνει η απαίτηση να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του 64χρονου ώστε να μπορούν και άλλα ενδεχόμενα θύματα να βρουν το θάρρος να μιλήσουν και να αποκαλύψουν την αλήθεια. Όλοι φοβούνται μήπως υπάρχουν και άλλοι, που για χρόνια sublet κρύβονταν πίσω από την σιωπή.

Πηγή: news.gr