Η επιθυμία του Κασιδιάρη για άμεση διεξαγωγή της δίκης και οι κατηγορίες εναντίον των “Σπαρτιατών”
Ελλάδα

Η επιθυμία του Κασιδιάρη για άμεση διεξαγωγή της δίκης και οι κατηγορίες εναντίον των “Σπαρτιατών”




Διακόπηκε η δίκη των «Σπαρτιατών», που κατηγορούνται για την εξαπάτηση του εκλογικού σώματος, με τον Ηλία Κασιδιάρη να φέρεται ως ηθικός αυτουργός, και έχει προγραμματιστεί να συνεχιστεί στις 31 Οκτωβρίου. Η αναβολή δόθηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων κατόπιν αιτήματος που υπέβαλαν οι βουλευτές του κόμματος, Αθανάσιος Χαλκιάς και Ιωάννης Κόντης.

Στο δικαστήριο παρευρέθηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος εξέφρασε τη θέλησή του για άμεση διεξαγωγή της δίκης. Ο Κασιδιάρης δήλωσε: «Επιθυμώ την άμεση διεξαγωγή της παρούσης δίκης, διότι η επίμαχη κατηγορία είναι άκρως προσβλητική για την προσωπικότητά μου. Πορεύομαι πάντα με βάση το δίκαιο και την αλήθεια και βρίσκομαι ενώπιον του δικαστηρίου για να αποκατασταθεί η τιμή και η υπόληψή μου». Ο Κασιδιάρης έχει καταδικαστεί ως ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Στο δικαστήριο παρευρέθηκε επίσης ο Βασίλης Στίγκας, επικεφαλής του κόμματος «Σπαρτιάτες», ο οποίος είναι βασικός μάρτυρας στην υπόθεση. Οι καταγγελίες του σχετικά με παράνομες και παρασκηνιακές ενέργειες, όπως η αναφορά στην Greek Mafia και στον «Don Corleone», αποτέλεσαν την αφορμή για την έρευνα της δικαιοσύνης.

Στην υπόθεση κατηγορούνται συνολικά 13 άτομα, εκ των οποίων τα 11 αντιμετωπίζουν κατηγορίες για την εξαπάτηση του εκλογικού σώματος. Ο Κασιδιάρης φέρεται να έχει αναλάβει τον ρόλο του ηθικού αυτουργού, ενώ ένας δικηγόρος διώκεται επίσης για συνέργεια.

Πηγή: news.gr