Η κατάσταση της υγείας της Μαρινέλλας παραμένει κρίσιμη αλλά σταθερή σύμφωνα με τους γιατρούς
Ελλάδα

Η κατάσταση της υγείας της Μαρινέλλας παραμένει κρίσιμη αλλά σταθερή σύμφωνα με τους γιατρούς




Η κατάσταση της Μαρινέλλας παραμένει «κρίσιμη αλλά σταθερή», σύμφωνα με την ανανέωση που έδωσαν οι γιατροί της την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου. Η διάσημη ερμηνεύτρια κατέρρευσε στη σκηνή του Ηρωδείου κατά τη διάρκεια της συναυλίας της, και διαπιστώθηκε ότι υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία. Μετά από σχεδόν 40 ώρες νοσηλείας στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ λόγω σοβαρού αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου, οι γιατροί αναφέρουν ότι η κατάσταση της παραμένει σταθερή και κρίσιμη.

Ο νευροχειρουργός Γεώργιος Ορφανίδης σημείωσε ότι το πόσο αιμορράγησε η Μαρινέλλα κατά το πρώτο 24ωρο είναι καθοριστικό για την πορεία της υγείας της. Εξήγησε επίσης ότι οι εγκεφαλικές αιμορραγίες μπορεί να συμβούν σε διάφορες ηλικίες, αλλά είναι πιο συχνές σε άτομα άνω των 70 ετών λόγω εκφυλιστικών αλλοιώσεων των αγγείων. Για άτομα κάτω των 60, οι αιμορραγίες σχετίζονται κυρίως με συγγενείς παθήσεις.

Την ίδια στιγμή, προκαλούν ερωτήματα οι πληροφορίες ότι στη συναυλία της Μαρινέλλας δεν υπήρχε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρόν. Ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος, δήλωσε ότι δεν υπήρξε κλήση για βοήθεια, παρά το γεγονός ότι οι διοργανωτές τέτοιων εκδηλώσεων θα έπρεπε να έχουν εξασφαλίσει την παρουσία ασθενοφόρου.

Σύμφωνα με την Χριστίνα Χόνδρου, εθελόντρια στον Ερυθρό Σταυρό, η Μαρινέλλα μεταφέρθηκε αρχικά στο ιατρείο του Ηρωδείου, το οποίο είναι καλά εξοπλισμένο. Εκεί, οι εθελοντές έπαρναν τις απαραίτητες ενέργειες μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο για την κατάλληλη μεταφορά της στο νοσοκομείο.

Οι πληροφορίες που αναφέρθηκαν σχετικά με την επιληπτική κρίση της Μαρινέλλας το βράδυ της Πέμπτης (26/09) είναι επίσης ανησυχητικές, αν και αντιμετωπίστηκε επιτυχώς από τους γιατρούς.

Πηγή: news.gr