Η τελευταία αποχαιρετιστήρια τελετή για τον Μίμη Πλέσσα και η απογευματινή παράσταση αγάπης των θαυμαστών του
Ελλάδα

Η τελευταία αποχαιρετιστήρια τελετή για τον Μίμη Πλέσσα και η απογευματινή παράσταση αγάπης των θαυμαστών του




Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, για να αποχαιρετίσουν τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 100 ετών. Η σορός του είχε εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από το πρωί, επιτρέποντας στους συγγενείς, φίλους και θαυμαστές του να αφήσουν ένα λουλούδι και να ευχηθούν ένα καλό και μελωδικό ταξίδι.

Στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε στις 16:00, πολλοί άνθρωποι όλων των ηλικιών εξέφρασαν την εκτίμησή τους για το έργο και την ανθρωπιά του Μίμη Πλέσσα. Αναφέρθηκαν όχι μόνο στην καλλιτεχνική του προσφορά, αλλά και στην καλοσύνη, το ήθος και την αλληλοβοήθεια που προσέφερε σε όλους όσους συνεργάστηκε κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Η σύζυγος του Μίμη Πλέσσα, Λουκίλα Καρρέρ, μοιράστηκε το συναίσθημα του πόνου, τονίζοντας ότι η απώλεια απαιτεί να πενθήσουν σύμφωνα με τις επιθυμίες τους, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ο Γιώργος Κατσαρός, συνάδελφος και στενός φίλος του, δήλωσε ότι η απώλεια του Μίμη Πλέσσα είναι κρίσιμη για τη μουσική σκηνή, δεσμευόμενος να υπερασπιστεί το ρεπερτόριό του και να συνεχίσει να αναδεικνύει τα τραγούδια του, που έχουν γίνει κλασικές επιτυχίες στο ελληνικό τραγούδι.

Αιωνία του η μνήμη.

Πηγή: news.gr