Η τραγωδία της τρομοκρατίας και η απώλεια ενός νέου ανθρώπου στην Ιερουσαλήμ
Ελλάδα

Η τραγωδία της τρομοκρατίας και η απώλεια ενός νέου ανθρώπου στην Ιερουσαλήμ




Ο καθηγητής νευρολογίας στο πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, Δημήτρης Καρούσης, περιγράφει την τραγική απώλεια του γιου του, Ιωνά, ο οποίος ήταν φοιτητής αρχιτεκτονικής και έπεσε θύμα τρομοκρατικής επίθεσης στο Τελ Αβίβ την 1η Οκτωβρίου. Ο 26χρονος Ιωνάς σκοτώθηκε στον σταθμό του τρόλεϊ στη Γιάφα κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ενώ ο πατέρας του ενημερώθηκε για την κακή είδηση από τις Αρχές, καθώς δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί του λόγω πρόβλημάτων με το κινητό του.

Με εμφανή θλίψη, ο καθηγητής δήλωσε στην ΕΡΤ ότι η κατάσταση στη περιοχή είναι δραματική, με αθώους ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους χωρίς λόγο. «Φοιτητής στο άνθος της ζωής του, πήγε να κάνει εργασία για την αρχιτεκτονική και τον σκότωσαν», τόνισε, εκφράζοντας τη βαριά του θλίψη.

Ο Δημήτρης Καρούσης κατηγόρησε τη συνεχιζόμενη ένοπλη βία, υπογραμμίζοντας την παράνοια της κατάστασης όπου διαφορετικές θρησκευτικές ομάδες συνεχίζουν να σκοτώνουν η μία την άλλη. Η συγκίνηση που ένιωθε τον έκανε να αναφωνήσει ότι αυτή η “τρέλα” δεν θα σταματήσει ποτέ και ότι θύματα είναι άνθρωποι που βρίσκονται στο καλύτερο σημείο της ζωής τους.

Πηγή: news.gr