Κακοκαιρία Κασσάνδρας και ανασκοπήσεις για την εξέλιξη του καιρού στην Ελλάδα
Ελλάδα

Κακοκαιρία Κασσάνδρας και ανασκοπήσεις για την εξέλιξη του καιρού στην Ελλάδα




Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το απόγευμα στα δυτικά και από τις προμεσημβρινές ώρες στα βορειοανατολικά περιοχές, λόγω της κακοκαιρίας Κασσάνδρας. Στη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου, οι νεφώσεις θα συνοδεύονται από βροχές και καταιγίδες από το πρωί, με τα φαινόμενα να είναι έντονα έως το βράδυ στην Θράκη.

Στην υπόλοιπη χώρα, οι νεφώσεις θα διατηρηθούν χαμηλές, με πιθανές τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3 έως 5 μποφόρ, ενώ το βράδυ θα γίνουν δυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια μέρη, φτάνοντας τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου, και στις υπόλοιπες περιοχές τους 28 με 30 βαθμούς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, οι νεφώσεις και οι βροχές θα είναι πιο έντονες, με βελτίωση από το βράδυ. Στα νησιά του Ιονίου, θα υπάρχουν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νοτιότερα τμήματα μέχρι το απόγευμα.

Αύριο, αναμένονται παροδικές νεφώσεις και τοπικές βροχές σε διάφορες περιοχές, με επίκεντρο τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, καθώς και την Κρήτη. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Από τη Δευτέρα και μετά, ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος, με περιορισμένες βροχές μόνο τις πρωινές ώρες, και μικρή πτώση θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.

Πηγή: news.gr