«Κάλεσμα ενότητας και μνήμης από τον Νίκο Πλακιά για τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο»
Ελλάδα

«Κάλεσμα ενότητας και μνήμης από τον Νίκο Πλακιά για τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο»




Αργά το βράδυ της Πέμπτης, ο Νίκος Πλακιάς, πατέρας δύο κοριτσιών και ανιψιάς που χάθηκαν στην τραγωδία στα Τέμπη, ανακοίνωσε μέσω social media ότι αποσύρει τα ασφαλιστικά μέτρα κατά των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν στη συναυλία μνήμης στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Εξήγησε πως η απόφαση να κατεβάσει την ανάρτησή του προήλθε από τα σχόλια που ζητούσαν συμφιλίωση και ειρηνική αντιμετώπιση της κατάστασης.

Κατά τη διάρκεια της ανάρτησής του, ο Πλακιάς εξέφρασε τη στήριξή του στην απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων για την παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου με σκοπό τη διεξαγωγή της συναυλίας στις 11 Οκτωβρίου. Ανακοίνωσε την αποδοχή της απόφασης, ζητώντας από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες να βάλουν όλη τους τη δύναμη στις φωνές τους, στέλνοντας ένα μήνυμα ελπίδας.

Είπε χαρακτηριστικά στους καλλιτέχνες: «Βάλτε όσο πιο πολύ δύναμη μπορείτε στην φωνή σας να ακουστεί ως τον ουρανό. Κάπου εκεί όταν τραγουδήσεις Θανάση την ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ, τρία αστέρια θα εμφανιστούν. Είναι τα παιδιά μας και θα χορεύουν». Στους καλλιτέχνες που αναφέρθηκαν περιλαμβάνονται ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Σωκράτης Μάλαμας, η Τάνια Τσανακλίδου και ο Φοίβος Δεληβοριάς.

Ο Νίκος Πλακιάς τόνισε ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και ευχήθηκε καλή επιτυχία από την καρδιά του. Το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων προηγουμένως είχε δώσει το «πράσινο φως» για την διοργάνωση της συναυλίας, που προκαλεί συναισθηματική φόρτιση σε όλη την κοινωνία.

Πηγή: news.gr