Καλοκαιρινές Συνθήκες Στο Σαββατοκύριακο Με Υψηλές Θερμοκρασίες
Ελλάδα

Καλοκαιρινές Συνθήκες Στο Σαββατοκύριακο Με Υψηλές Θερμοκρασίες




Υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται για το Σαββατοκύριακο σε ολόκληρη τη χώρα. Στη διάρκεια του διημέρου, ο υδράργυρος θα φτάσει τους 29 έως 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε ορισμένες περιοχές των ανατολικών ηπειρωτικών τμημάτων θα αγγίξει τους 32 με 33 βαθμούς.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις το πρωί. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ, και κατά τις μεσημεριανές ώρες, νότιοι έως 4 μποφόρ. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 18 έως 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριες συνθήκες θα επικρατούν και στη Θεσσαλονίκη, με μεταβλητούς ανέμους 2 με 3 μποφόρ και προσωρινά νότιους νοτιοανατολικούς έως 4 μποφόρ το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης, ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος, με θερμοκρασίες που θα κυμανθούν από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι πιο χαμηλή, κυμαινόμενη από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι επίσης γενικά αίθριος με τοπικά περιορισμένες ορατότητες και ομίχλες το πρωί. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου, με 12 έως 29 βαθμούς στο εσωτερικό της Ηπείρου.

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις το πρωί. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί με ένταση 2 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 32 βαθμούς, φτάνοντας τοπικά τους 33.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, οι συνθήκες θα είναι αίθριες με θερμοκρασίες από 20 έως 29 με 30 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις και ανέμους 3 με 5 μποφόρ. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 21 έως 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, οι συνθήκες θα είναι γενικά αίθριες με ανέμους από ανατολικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ και θερμοκρασίες από 16 έως 32 και τοπικά 33 βαθμούς Κελσίου.

Σημειώνεται ότι η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια, όπου ίσως σχηματιστούν ομίχλες.

Πηγή: news.gr