Καλοκαιρινές θερμοκρασίες με άνοδο του υδραργύρου τις επόμενες ημέρες
Ελλάδα

Καλοκαιρινές θερμοκρασίες με άνοδο του υδραργύρου τις επόμενες ημέρες




Καλοκαιρινές θερμοκρασίες αναμένονται τις επόμενες ημέρες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 30 βαθμούς Κελσίου, ειδικά την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Νικολέτα Ζιακοπούλου, έως το Σάββατο θα επικρατούν ελάχιστες βροχές, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, αναμένονται αλλαγές από την Κυριακή, όταν ένα ψυχρό μέτωπο θα περάσει από τα βόρεια, προκαλώντας πτώση της θερμοκρασίας έως και 5 βαθμούς, επιστρέφοντας έτσι σε φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή.

Αύριο, Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά, οι οποίες θα αυξηθούν το μεσημέρι και το απόγευμα. Υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρες, τοπικές βροχές στα ορεινά ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ανά περιοχή, με μεγαλύτερες θερμοκρασίες κυρίως στη Θεσσαλία και στην υπόλοιπη Στερεά.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 21 έως 29 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη, αρχικά θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, με θερμοκρασία από 20 έως 28 βαθμούς.

Πηγή: news.gr