Καταδίκη Γάλλου χειριστή ταχύπλοου για το θάνατο τριών αδελφών στο Πόρτο Χέλι
Ελλάδα

Καταδίκη Γάλλου χειριστή ταχύπλοου για το θάνατο τριών αδελφών στο Πόρτο Χέλι




Πέντε χρόνια μετά την τραγωδία στο Πόρτο Χέλι, όπου τρία αδέλφια έχασαν τη ζωή τους, ο Γάλλος χειριστής του ταχύπλοου που εμβόλισε τη βάρκα τους καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6 ετών. Η ποινή του δόθηκε με αναστολή, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τους συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι την χαρακτήρισαν ως χάδι. Έτσι, ο 49χρονος μπορεί να συνεχίσει να κυκλοφορεί ελεύθερος.

Το δυστύχημα συνέβη στις 11 Αυγούστου 2019, όταν το 12μετρο ταχύπλοο με δύο εξωλέμβιες 350 ίππων έκοψε στη μέση τη βάρκα που μετέφερε τα τρία αδέλφια, προτού συνεχίσει την πορεία του. Αφού κατέβασε τα 10 άτομα που είχε μαζί του, ο Γάλλος χειριστής εμφανίστηκε στο Λιμενικό, επιμένοντας ότι δεν έφυγε μετά το δυστύχημα και ότι είχε τραυματιστεί. Στην απολογία του, δήλωσε ότι επενέβη στη διαδικασία εντοπισμού μιας σορού και υποστήριξε ότι δεν ήταν μεθυσμένος, αλλά ότι απλά δεν είδε τη βάρκα νωρίτερα.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι η βάρκα των θυμάτων είχε φώτα ναυσιπλοΐας τη μοιραία νύχτα, γεγονός που καθιστούσε αδύνατη την αποφυγή της σύγκρουσης. Οι φθορές στις προπέλες και στη δεξιά πλευρά του ταχύπλοου επιβεβαίωναν τα όσα είχαν προηγηθεί. Τους συγγενείς των θυμάτων εκπροσώπησε ο Απόστολος Λύτρας, ο οποίος είχε αναλάβει την υπόθεση από την αρχή.

Η απόφαση αυτή αφήνει στις οικογένειες των θυμάτων μια γεύση γλυκόπικρη. Όπως δήλωσε ο γιος της γυναίκας που υπέκυψε 3,5 χρόνια μετά το δυστύχημα, η ταχύτητα του ταχύπλοου ήταν πάνω από 40 κόμβους και η συμπεριφορά του κατηγορούμενου ήταν εγκληματική. Ο ίδιος ανέφερε ότι η μητέρα του υπήρχε σοβαρή ζημιά στο κεφάλι, η οποία της προκαλούσε κινητικά και νοητικά προβλήματα.

Πηγή: news.gr