Κρίσιμη Κατάσταση στην Κορινθία από την Πυρκαγιά που Αφήνει Δυο Νεκρούς
Ελλάδα

Κρίσιμη Κατάσταση στην Κορινθία από την Πυρκαγιά που Αφήνει Δυο Νεκρούς




Η πυρκαγιά στην Κορινθία, που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής, συνεχίζει να είναι ανεξέλεγκτη για τρίτη ημέρα. Δυστυχώς, η φωτιά έχει στοιχίσει τη ζωή σε δύο νέους ανθρώπους, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να σώσουν τα ζώα ενός φίλου τους. Οι δύο άνδρες, 35 και 40 ετών, εντοπίστηκαν νεκροί κοντά στο χωριό Ελληνικό, αφήνοντας πίσω τους πέντε παιδιά και ένα αγέννητο.

Η φωτιά, που ξεκίνησε από τα Ροζενά, έχει καταστρέψει περίπου 50.000 στρέμματα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. Παρά την προσωρινή βελτίωση της κατάστασης το βράδυ της Δευτέρας, με λιγότερες εστίες, το πρωί σημειώθηκε μεγάλη αναζωπύρωση κοντά στις Σοφιανές, όπου δόθηκε εντολή εκκένωσης μέσω του 112.

Σήμερα, η κατάσταση είναι κρίσιμη, με τα κύρια μέτωπα της φωτιάς να καίνε προς Αχαΐα και Καρυά, βόρεια των Τρικάλων Κορινθίας. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στις περιοχές Σοφιανά, Σπατανέικα, Ξανθοχώρι, Ευρωστίνα και Μαύρο Όρος. Σημαντικό είναι ότι οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν προηγουμένως έχουν κοπάσει.

Στην περιοχή επιχειρούν συνολικά 452 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 142 οχήματα, καθώς και εθελοντές και ομάδες Πολιτικής Προστασίας. Από αέρος συμμετέχουν 14 ελικόπτερα, εκ των οποίων δύο σε ρόλο συντονισμού, και 8 αεροσκάφη.

Η τραγωδία που επισήμανε την πυρκαγιά είναι η απώλεια των δύο ανδρών, των οποίων οι σοροί είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Ο θάνατός τους ήταν μαρτυρικός, όπως αποδεικνύουν τα πρώτα ιατροδικαστικά ευρήματα. Η σύζυγος του ενός ανέφερε ότι κατά την τελευταία τους επικοινωνία, της είχε πει ότι τους είχαν κυκλώσει οι φλόγες και περίμενε να εισέλθουν στο πυροσβεστικό, αλλά αργότερα έμαθε ότι δεν τα κατάφεραν.

Πηγή: news.gr