Λιμενεργάτες του Πειραιά Υψώνουν Φωνή Ενάντια στον Πόλεμο και την Κατοχή
Ελλάδα

Λιμενεργάτες του Πειραιά Υψώνουν Φωνή Ενάντια στον Πόλεμο και την Κατοχή




Με το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη! ΝΑΤΟ φονιάς, το ξέρει ο ντουνιάς», οι λιμενεργάτες της COSCO, με τη συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και άλλων σωματείων, εμπόδισαν το βράδυ της Πέμπτης τη φόρτωση κοντέϊνερ με πυρομαχικά προορισμένα για το Ισραήλ. Το κοντέϊνερ έφτασε στην Ελλάδα από τη Βόρεια Μακεδονία και το πλοίο είχε προορισμό το λιμάνι Χάιφα.

«Φονιάδες, δρόμο από το λιμάνι», έγραφαν οι λιμενεργάτες πάνω στο κοντέϊνερ, υπογραμμίζοντας τη διαμαρτυρία τους. Ο πρόεδρος του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, Μάρκος Μπεκρής, ανέφερε ότι η κινητοποίηση ανταποκρίνεται στη δήλωση που έγινε στην προηγούμενη γενική συνέλευση του σωματείου, προκειμένου να αποτραπεί η μεταφορά πολεμικού υλικού που θα συμβάλλει στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού.

«Είναι η στιγμή να βροντοφωνάξουμε πως δεν θα επιτρέψουμε να γίνει το λιμάνι του Πειραιά ορμητήριο πολέμου. Απαιτούμε να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους», αναφέρει το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ. Επισημαίνεται επίσης ότι στο λιμάνι, όπου οι εργαζόμενοι αγωνίζονται καθημερινά για την ασφάλεια και τις συνθήκες εργασίας, δεν έχουν θέση τα πολεμοκάπηλα σχέδια.

Ο Μοχάμεντ Ικναΐμπι, επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Γενικής Ένωσης Παλαιστινίων Εργατών, και εκπρόσωποι από τον παλαιστινιακό λαό, ευχαρίστησαν τους λιμενεργάτες για την αλληλεγγύη τους και την υποστήριξή τους στον αγώνα ενάντια στην κατοχή, δείχνοντας ότι οι Παλεστίνιοι εναποθέτουν τις ελπίδες τους στους λαούς και τους αγώνες τους.

«Οι λιμενεργάτες σας το υπογράφουν, με των λαών το αίμα τα χέρια τους δεν βάφουν», διακήρυξε ο Μπεκρής, επισημαίνοντας την αδυναμία των κυβερνήσεων να αποτρέψουν τη συμμετοχή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις. Η συνένωση δυνάμεων αναδεικνύει την αντοχή και την αποφασιστικότητα των εργατών να αγωνιστούν για την ειρήνη και την αλληλεγγύη.

Πηγή: news.gr