Μεγάλη Υπόθεση Δολοφονίας με Υδράργυρο στην Θεσσαλονίκη
Ελλάδα

Μεγάλη Υπόθεση Δολοφονίας με Υδράργυρο στην Θεσσαλονίκη




Μια γυναίκα αντιμετωπίζει κατηγορίες για τον θάνατο του συζύγου της καθώς φέρεται να του χορήγησε ποσότητες υδραργύρου. Η υπόθεση έχει προκαλέσει αίσθηση και απασχολεί τις αρχές της Θεσσαλονίκης τα τελευταία 6 χρόνια. Η εισαγγελέας άσκησε δίωξη εις βάρος της πολωνικής καταγωγής γυναίκας για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, αφού το θέμα ανασύρθηκε από το αρχείο και η γυναίκα παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην ανακρίτρια.

Ο άνδρας, περίπου 60 ετών, είχε νοσηλευθεί το καλοκαίρι του 2018 στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης. Οι γιατροί διαπίστωσαν ύποπτες εκροές υδραργύρου από τα αφτιά του, αν και αρχικά η κατάσταση της υγείας του αποδόθηκε σε πιθανό ισχαιμικό επεισόδιο. Μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο, ο άνδρας απεβίωσε τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς, με το πιστοποιητικό θανάτου να αναφέρει παθολογικά αίτια.

Οι ανιχνεύσεις ύποπτων ποσοτήτων υδραργύρου οδήγησαν την ΕΛ.ΑΣ. να κινηθεί για την εκταφή της σορού του για περαιτέρω έρευνες. Από τις ιατροδικαστικές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν, εντοπίστηκαν υπερβολικές συγκεντρώσεις υδραργύρου στα όργανα του.

Η προανακριτική διαδικασία και η εξέλιξη της υπόθεσης κατέδειξαν τη σοβαρότητα των κατηγοριών που βαραίνουν τη γυναίκα και αποκαλύπτουν συνθήκες που θυμίζουν θρίλερ.

Πηγή: news.gr