Νεκρός στην τρομοκρατική επίθεση του Τελ Αβίβ ο γιος του καθηγητή Δημήτρη Καρούσου
Ελλάδα

Νεκρός στην τρομοκρατική επίθεση του Τελ Αβίβ ο γιος του καθηγητή Δημήτρη Καρούσου




Ο 26χρονος Ίωνας Καρούσης, γιος του καθηγητή νευρολογίας Δημήτρη Καρούσου από τη Θεσσαλονίκη, είναι ανάμεσα στα θύματα της πρόσφατης τρομοκρατικής επίθεσης σε σιδηροδρομικό σταθμό στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ. Η επίθεση έγινε το βράδυ της Τρίτης, όταν ενόπλοι άνοιξαν πυρ σε σταθμό τρένων. Ο Ίωνας έπεσε νεκρός από τον έναν δράστη που πυροβολούσε αδιακρίτως, ενώ ο δεύτερος επιτέθηκε με μαχαίρι.

Η επίθεση είχε σοβαρές συνέπειες, με τουλάχιστον δέκα άτομα να τραυματίζονται και τα διεθνή ΜΜΕ να αναφέρουν επτά νεκρούς. Ο Δημήτρης Καρούσος, πατέρας του Ίωνα, είναι senior Consulting Neurologist στο Hadassah και Πρόεδρος της Ισραηλινής εταιρείας Νευροανοσολογίας, καθώς και Διευθυντής του Κέντρου Σκλήρυνσης κατά πλάκας στα Ιεροσόλυμα.

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη της κυβέρνησης για την απώλεια του νεαρού Έλληνα. Σε ανακοίνωση του ανέφερε: «Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ. Ανακοινώνουμε με βαθύτατη θλίψη ότι μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης είναι ένας Έλληνας πολίτης, κάτοικος Ιεροσολύμων. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος».

Πηγή: news.gr