Ο κίνδυνος φωτιάς από ρευματοκλοπή στην Καλαμάτα προκαλεί ανησυχία στους κατοίκους
Ελλάδα

Ο κίνδυνος φωτιάς από ρευματοκλοπή στην Καλαμάτα προκαλεί ανησυχία στους κατοίκους




Στην Καλαμάτα, η κατάσταση με τις ρευματοκλοπές έχει προκαλέσει ανησυχία. Ο διοικητής Π.Υ. Μεσσηνίας, Θανάσης Κατσαφάδος, δήλωσε στην εκπομπή «Live News» ότι έχει παρατηρηθεί κλοπή ρεύματος από κολώνες, με τα καλώδια να θάβονται στο έδαφος και να περνούν πάνω από ελαιόδεντρα. Αυτή η πρακτική έχει επικίνδυνες συνέπειες, καθώς φέρνει τον κίνδυνο φωτιάς, όπως κι άλλες φορές στην ίδια περιοχή.

Η φόβος των κατοίκων είναι έκδηλος. Όπως ανέφερε ένας από αυτούς, επισκέφθηκε τον εισαγγελέα για να εκφράσει τη διαμαρτυρία του σχετικά με τα καλώδια που περνούν από το κτήμα του, φοβούμενος για την ασφάλεια της περιουσίας του. «Δεν είναι δικά τους τα καλώδια», του είπαν οι αρμόδιοι, ενώ η φωταγώγηση στον καταυλισμό συνεχίζεται.

Υπάρχουν αρκετά σημεία με πρόχειρες συνδέσεις καλωδίων, που η έκθεσή τους ενέχει τον κίνδυνο σπινθήρων και φωτιάς. Μια φωτιά που ξέσπασε πρόσφατα στην ανατολική ζώνη της Καλαμάτας ήταν αποτέλεσμα αυτών των ανεύθυνων συνδέσεων. Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δ. Καλαμάτας, Παντελής Δρούγας, τόνισε ότι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες πρέπει να είναι προσεκτικοί.

Δυστυχώς, οι κλέφτες του ρεύματος δεν δείχνουν να πτοούνται. Χαρακτηριστικό είναι ότι την επόμενη μέρα από τη φωτιά που ξέσπασε, προχώρησαν σε νέες συνδέσεις καλωδίων στην ίδια περιοχή. Η εικόνα που επικρατεί είναι ανησυχητική: καλώδια ενωμένα πρόχειρα πάνω από τα κεφάλια των κατοίκων, με τον κίνδυνο να είναι διαρκώς παρών.

Πηγή: news.gr