Ολονύχτια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων κατά της φωτιάς στην Κορινθία
Ελλάδα

Ολονύχτια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων κατά της φωτιάς στην Κορινθία




Για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες στην πυρκαγιά που ξέσπασε στα Ροζενά της Κορινθίας. Δυστυχώς, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την καταστροφή αυτή. Η φωτιά κατευθύνεται πάνω από την Εθνική Οδό, προς τη Λυγιά και στο δυτικό τμήμα, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών, από τη Λυκοποριά έως το Δερβένι. Η κυκλοφορία εκτρέπεται στην παλαιά εθνική οδό για την ασφάλεια των οδηγών.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης, η φωτιά έφτασε στη Λυγιά, καθώς η δυναμική της έχει μειωθεί, ωστόσο παραμένουν πολλές διάσπαρτες εστίες. Η φωτιά σαρώνει και περιοχές όπως τα Τρίκαλα Κορινθίας, το Ξανθοχώρι και τα Σοφιανά, δίνοντας επιπλέον προκλήσεις στις δυνάμεις κατάσβεσης.

Οι πυροσβέστες εργάζονται ακούραστα, με 390 πυροσβέστες, 115 οχήματα, ομάδες δασοκομάντων και εθελοντές να συμμετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης. Από αέρος, 24 εναέρια μέσα, συμπεριλαμβανομένων 12 αεροσκαφών και 12 ελικοπτέρων, συμμετέχουν στην προσπάθεια. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής προσπαθούν να ελέγξουν τις συνεχείς αναζωπυρώσεις και να περιορίσουν τη φωτιά.

Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν, ένας με ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα και ο δεύτερος στο μάτι από νερό. Στο μεταξύ, μηνύματα μέσω του 112 έχουν σταλεί στους κατοίκους γειτονικών περιοχών για να απομακρυνθούν, με τις αρχές να ζητούν αυξημένη προσοχή και συνεργασία από τους πολίτες.

Σαφείς οδηγίες έχουν σταλεί και για περιοχή Σοφιανά, όπου οι κάτοικοι καλούνται να απομακρυνθούν προς Ρέθι με την υποστήριξη του 112. Το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο “Όλυμπος” φιλοξενεί συντονιστική σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων από διάφορους φορείς, ώστε να υπάρξει καλύτερος συντονισμός στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Πηγή: news.gr