Ποινές φυλάκισης για οπαδούς της Στεάουα Βουκουρεστιού μετά από σύλληψη στην Ελλάδα
Ελλάδα

Ποινές φυλάκισης για οπαδούς της Στεάουα Βουκουρεστιού μετά από σύλληψη στην Ελλάδα




Ο Πλημμελειοδικείο Σερρών αποφάσισε ότι οι οκτώ Ρουμάνοι οπαδοί της Στεάουα Βουκουρεστίου θα εκτίσουν στη φυλακή έναν μήνα από τις συνολικά 18 ποινές που επιβλήθηκαν σε καθέναν τους. Οι οπαδοί, ηλικίας 31 έως 54 ετών, συνελήφθησαν στον Προμαχώνα ενώ κατευθύνονταν στη Θεσσαλονίκη για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της Γιουρόπα Λιγκ.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου από τους αστυνομικούς του διαβατηριακού ελέγχου, οι αρχές εντόπισαν στην κατοχή τους ένα μαχαίρι και μία μεταλλική ράβδο. Το δικαστήριο τους θεώρησε ένοχους για οπλοκατοχή σύμφωνα με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Αθλητικού Νόμου, καθώς και για βία κατά υπαλλήλων, λόγω της αντίστασης που προέβαλαν κατά τη διαδικασία της σύλληψης τους.

Οι δικαστές, οι οποίοι εξέτασαν την υπόθεση μέσω της αυτόφωρης διαδικασίας, δεν ανέστειλαν ή μετέτρεψαν την ποινή τους, αποφασίζοντας την άμεση έκτιση ενός μήνα, ενώ για το υπόλοιπο της ποινής προβλέφθηκε η δυνατότητα έφεσης. Επιπλέον, το δικαστήριο επέβαλε χρηματική ποινή 1200 ευρώ σε καθέναν και απαγόρευσε την παρακολούθηση ποδοσφαιρικών αγώνων στην Ελλάδα για τα επόμενα δύο χρόνια. Οι καταδικασθέντες έχουν ήδη οδηγηθεί στο Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας Σερρών.

Πηγή: news.gr