Πρόγνωση Καιρού για Όλη την Επικράτεια έως την Τετάρτη
Ελλάδα

Πρόγνωση Καιρού για Όλη την Επικράτεια έως την Τετάρτη




Η πρόβλεψη για τον καιρό τις επόμενες ημέρες περιλαμβάνει διάφορες συνθήκες ανά περιοχές. Στην κεντρική, ανατολική Μακεδονία, Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως μέχρι το απόγευμα, με σταδιακή βελτίωση στη συνέχεια. Στην υπόλοιπη χώρα, οι νεφώσεις θα είναι λίγες, με πιθανότητα τοπικών βροχών από το απόγευμα στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι κατά τη διάρκεια της ημέρας θα είναι κυρίως βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ στα νότια νησιωτικά τμήματα θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει ελαφρώς στα βόρεια, φτάνοντας τους 24 με 27 βαθμούς στα βόρεια ηπειρωτικά, ενώ στις κεντρικές και νότιες περιοχές θα κυμανθεί από 28 έως 31 βαθμούς, με τη νησιωτική χώρα να καταγράφει 26 με 28 βαθμούς και την Κρήτη τους 29 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στο συγκεκριμένο κομμάτι της προβλέψεως, στη Θεσσαλονίκη ο καιρός αναμένεται με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες και θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς. Στην Αττική, το σκηνικό θα είναι γενικά αίθριο, με θερμοκρασία που θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Αναφορικά με την πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες, οι βροχοπτώσεις θα είναι περιορισμένες, με πιθανότητες τοπικών βροχών κυρίως το απόγευμα της Κυριακής και της Δευτέρας. Οι άνεμοι θα παραμείνουν από βόρειες διευθύνσεις, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά όπου θα φτάσει τους 23 με 25 βαθμούς.

Η γενική κατάσταση του καιρού για την Τρίτη και την Τετάρτη θα είναι αίθρια με λίγες τοπικές νεφώσεις, με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Πηγή: news.gr